Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm skrev på för Nashville

I går landade Mattias Ekholm i Nashville.

En kvart senare hade han skrivit på ett kontrakt värt alldeles under 17 miljoner kronor över tre säsonger med NHL-laget Predators och är därmed förlorad för Brynäs.

Annons

– Jag kunde inte göra någonting annat. Det känns otroligt bra och roligt, summerade Mattias.

Som Sporten berättade i går har backlöftet varit i USA några dagar för att bekanta sig med Nashville och med egna ögon få se hur det fungerar. Han hade självklart några frågor med sig över som han ville ha besvarade.

– Jag fick rakt igenom positiva besked på allting som jag funderade på. Som vilka planer dom har för mig och vilken roll dom vill att jag ska ha. När det var klart gick det helt enkelt inte att göra på något annat sätt.

Nashvilles officiella hemsida gick ut med nyheten i går och Sporten nådde Mattias precis när han hade landat i Nashville med det färska treårskontraktet framför sig.

Ett mycket bra avtal dessutom. Mattias får ett maxkontrakt för rookies värt ungefär sex miljoner kronor per säsong.

– Jag är nöjd med den delen av avtalet också, säger Mattias utan att gå in på några summor.

Det var förstås en mycket glad och nöjd 20-åring.

– Självklart. NHL har ju varit en dröm för mig sedan man var liten knatte. Det är väl först nu den här säsongen som jag på allvar har insett att det faktiskt kan bli verklighet. Och nu när man är här så känns det fantastiskt.

Det kan bli NHL-laget Nashville men även farmarlaget i Milwaukee. Det finns inga garantier. I så fall blir förstås inte heller betalningen lika bra

– Det är helt upp till mig nu att visa vad jag går för. Jag ska verkligen göra allt för att ta den här chansen. Nu åker jag tillbaka till Sverige och återvänder hit till campen i höst för att göra allt för att ta en plats.

Han lämnar Brynäs som han förlängde sitt kontrakt med i våras och han gör det inte helt utan känslor.

– Nä. Jag har haft ett fantastiskt år i Brynäs och fått ett stort förtroende. Det är klart jag kommer att sakna killarna i laget.

Att Nashville verkligen tror på sin nya back är tydligt. Att ge ett fjärdeval i draften maxlön som rookie är mycket ovanligt.

På Nashvilles hemsida är det enbart positiva omdömen om svensken.

”Av våra yngre backar är det Ekholm, Ryan Ellis, Roman Josi ochTeemu Laakso som är mest redo för NHL.

Ekholm är den som det har pratats mest om efter sitt genombrott i den svenska ligan där han blev årets rookie och fick spela i landslaget. Ekholm flyttar pucken bra och har en gedigen offensiv.

Det som också skiljer honom från övriga är hans storlek och hans spelskicklighet. Vi har ett system där de flesta unga spelare får utvecklas i AHL och Milwaukee, men bli inte förvånad om Ekholm, Ellis, Josi eller Laakso slår sig in i NHL redan säsongen 20011/12”.

Mer läsning

Annons