Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm tillbaka redan i dag

Mattias Ekholm lämnar NHL och Nashville.

Redan i dag reser han hem till Gävle igen.

– Det stämmer. Förhoppningsvis är han spelklar redan på tisdag mot Timrå, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Det blev bara två NHL-matcher för backen Mattias Ekholm. I går meddelade Nashville Predators att man inte längre har plats för honom i sitt lag.

Men istället för att spela i AHL och farmarlaget Milwaukee Admirals väljer Ekholm att utnyttja en klausul som finns inskriven i kontraktet. Den som säger att han kan lånas ut till elitserien och Brynäs om han inte platsar i NHL.

– Ja, det är klart att han kommer hem. Eftersom vi har letat en back så är detta det bästa alternativet, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

21-åringe Ekholm, som var bofast i Tre Kronor under stora delar av sin rookiesäsong i elitserien i fjol, fick alltså bara spela två matcher i NHL.

Dels mot Phoenix den 13 oktober då han gjorde sin debut. Men han fick också spela tidigare den här veckan då Nashville förlorade mot Vancouver.

Efter den matchen var Mattias Ekholm en av de spelare som sågades hårdast av Predators coach Barry Trotz.

Men Trotz tog tillbaka lite av sin kritik i går och berättade för media i Nashville att: ”Han är ingen dålig back, han kommer att bli en bra – men han måste lär sig spelet här i Nordamerika.”

Varpå Trotz några timmar senare beslutade att låta Ekholm lämna Nashvilles spelartrupp.

– För Mattias skull hade vi förstås hoppats att han skulle ta en plats i Nashville, säger Micke Sundlöv.

– Men, nu när det är klart att det inte blir så, är vi förstås otroligt glada att Mattias väljer att komma hem, och spela med oss igen.

Mattias Ekholm lämnar nu Nashville med lite blandade känslor och säger till Expressen.se att han gärna stannat i NHL.

– Men som min situation blev här borta så kände jag att det här var det bästa alternativet för min hockeykarriär, säger han till tidningen.

Mer läsning

Annons