Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholms återkomst – då hände det mesta

Över 25 minuters speltid, en kanon i nättaket, inne på tre baklängesmål och så sköt han ut ett gäng tänder på kompisen Jakob Silfverberg.

Mattias Ekholms comeback i Brynäs så där lite i korthet.

– Det hände en hel del, sa Mattias med ett trött leende efter 6–5 hemma mot Timrå där straffar fick avgöra.

Annons

Vi kan bara konstatera att 21-åringen kommer att tillföra Brynäs ytterligare en dimension. I går gjorde han en helt okej debut trots att det var bara ett drygt dygn sedan han landade i Sverige.

– Det är det här jag är tillbaka för. Klart att det här är mer utvecklande för mig att få komma hit och spela 25 minuter i en så pass bra liga som elitserien ändå är. Men jag kan väl säga att jag har betydligt högre förväntningar på mig själv än så här.

För visst var det lite svajigt och upp och ner. Det blandades med väldigt starkt backspel och en del mindre bra saker.

– Jag fick väl en tämligen usel start med att vara inne på Timrås två första mål. Vid det första blev det ju svårt när dom kom tre mot en. Jag kanske skulle ha skurit av passningsvägen bättre. Det var en fifty-fifty-situation. Andra målet tar på min klubba och styrs in. Det var däremot rena rama jäkla oflytet, sa Ekholm.

Men han fick sin revansch. Power play-målet han gjorde i slutet av första perioden var en riktig rökare som satt otagbart i Jocke Lundström bortre hörn. Stenhårt...

– Nordquist vann tekningen och jag fick vandra ganska långt in i banan och hann både sikta och träffa bra. Det var ofantligt skönt. Det var ett tag sedan jag gjorde mål.

Hemmatränaren Tommy Jonsson tvekade inte att kasta in backen i alla lägen. Ekholm spelade tillsammans med Jörgen Sundqvist och fanns på isen i både numerärt över- som underläge. Till slut stannade hans totala istid på 25.25. Den istiden han själv ser som mer utvecklande än att lira i AHL.

– Det står jag för. Det är därför jag är tillbaka här hemma. Jag hade Janne och Tommy som tränare ifjol och det känns både tryggt och bra att dom vet min kapacitet. Sedan måste man förtjäna tiden också. Men jag kommer att bli bättre än så här.

Framför allt kanske det där med dygnsrytmen kommer att fixa till sig med matcher borta mot Frölunda och AIK på torsdag och lördag.

– Ändå känner jag mig oförskämt fräsch och brukar inte märka av resorna genom tidszonerna så mycket. Det var mera ovanan att lira som ställde till det ibland. Vissa byten var jag dödstrött – när jag egentligen bara skulle stå still och avvakta så blev det lite för mycket jaga.

Brynäs såg ut att ta hem trepoängaren när Simon Önerud fick kvittera med en och en halv minut kvar att spela. Ekholm blev närmsta vittne.

– Där hade vi en jäkla oflyt. Den pucken ska ju inte kunna studsa in som den gjorde. Men det är som det är och vi fick ju med oss två poäng efter straffsegern. Det är bra trots att spelet inte fungerade särskilt bra.

Annars gillar han det Brynäs han kommit hem till.

– Det känns som om det är ett jämnare lag. Vi har fyra starka och riktigt bra femmor. Det här kan bli grymt bra.

Så var det där med Silfverbergs tänder också. Det rök ett gäng när Ekholm slängde iväg en puck som träffade lagkompisen rätt över munnen.

– Jag såg i alla fall att båda framtänderna var borta. Självklart jäkligt olyckligt. Men ”Jacke” kommer nog tillbaka direkt, sa Ekholm.

Som sagt – en händelserik comeback...

CHRISTER ÅBERG

Mer läsning

Annons