Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eländet fortsätter för Brynäsforwarden

Motgångarna fortsätter för Brynäs hockeyforward Emil Sandin. Efter en svår sjudom under sommaren har han fått träningsförbud av klubbens medicinska team.

– Jag kunde inte äta mat och gick ned sju kilo under några veckor i somras, berättar Sandin.

Annons

För några år sedan beskrevs Emil Sandin, nu 23 år, som ett jättelöfte i Brynäströjan. Men förra säsongen placerades han i dåvarande tränaren Niklas Czarneckis frysbox.

Samarbetet mellan de två var iskallt. Czarnecki pratade inte ens med sin spelare och Sandin lånades ut till Mora i allsvenskan för att få speltid.

Under en period uppgavs han även vara klar för Timrå. Men istället fortsatte han säsongen i Mora – utan större framgång. Lagom till kvalserien, dit Mora överraskande tog sig, blev Sandin skadad och spelade ingen match i kvalet.

Med Tommy Jonsson som ny tränare i Brynäs kom Emil Sandin hem till Gävle igen och påbörjade försäsongsträningen. Målsättningen var glasklar: Han ville ta chansen och spela till sig en plats i laget under sitt sista kontraktsår med Brynäs.

Men för några veckor sedan blev Emil plötsligt svårt sjuk.

– Jag fick körtelfeber och över 40 graders feber. När jag piggnade till visade det sig att levern tagit stryk och när jag fick penicillin fick jag ont i halsen och öronen och kunde inte äta mat. Det gjorde så ont att jag inte kunde svälja.

Sandin gick ned sju kilo på en vecka och nu har det gått fyra veckor sedan han senast kunde träna ordentligt. Så när resten av Brynäs gick på is i måndags fick forwarden fortsätta sin ofrivilliga sommarvila.

– Glenn Hellström (Brynäsmassören) ringer och kollar så att jag inte tjuvtränar. Eftersom levern tagit skada kan det vara farligt att börja träna för tidigt, berättar Sandin.

I dag, fredag, ska Brynässpelaren ta nya blodprover för att se hur bland annat levervärdena ligger.

– Sedan ska jag träffa vår läkare Mats Liljedahl på måndag och diskutera igenom när jag kan börja träna igen och så där.

• Hur mår du nu?

– Just för tillfället är det ganska bra. Jag känner att jag är frisk och har ätit upp mig i min normala matchvikt igen.

• Inte orolig att du tappat mycket i träning på grund av sjukdomen?

– Jag hoppas inte det. Jag körde ändå elva veckor hård försäsongsträning innan jag blev sjuk så det ska nog gå att komma i kapp när jag får börja träna igen.

Även Jakob Silfverberg har vilat från veckans träningar på grund av halsont och förkylning.

Mer läsning

Annons