Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng till är vad som krävs, Ryan

Ryan Gunderson var bra redan förra säsongen.
Poäng från hans klubba i kväll borta mot Skellefteå och han är ännu bättre den här vintern.
– Det är bra, jag kommer ju förmodligen att bedömas efter hur många poäng jag gör, säger han.

Annons

Brynäs amerikanske back fick en assistpoäng i den efterlängtade segern mot Växjö och är nu uppe i 34 poäng (7+27), lika många som efter 55 omgångar förra säsongen (9+25).

Han har sex matcher på sig att överträffa den siffran.

– Man har alltid som mål att vara bättre än förra året, så förhoppningsvis gör jag några poäng till. Fortsätter jag att spela så här så kommer det nog, säger Gunderson, tvåa i både backarnas poängliga och Brynäs interna dito.

– Jag tycker jag totalt sett har varit bättre den här säsongen än förra. Med alla skador har jag tvingats ta en annan roll och har fått fler minuter än jag fick förut. Jag tycker att jag har handskats med det på ett okej sätt, men det finns fortfarande saker jag kan förbättra, säger 27-åringen vidare.

Som...?

– Defensiven kommer alltid att vara min svaga punkt. Men jag försöker lära mig varje dag.

I plus/minus-statistiken är han bättre den här vintern, ganska markant dessutom. Minus fem mot minus 14 förra säsongen.

Det har delvis att göra med just defensiven.

– Ja, i början av förra säsongen blev det mycket minus. Det krävdes lite anpassning innan jag kom in i det. Men om du tittar på slutet av förra säsongen var den nog mycket bättre än inledningen.

– Nu är jag fortfarande på minus, men med den målskillnad vi har nu är det svårt att ligga på plus, så det är väl okej ändå.

Powerplay-målen har det blivit färre av dock. Tre stycken i vinter mot sju i grundserien senast. Det förklarar den sympatiske amerikanen bland annat med att Brynäs fått färre försök i numerärt överläge nu.

Så det har inget att göra med att motståndarna lärt sig läsa ditt agerande på blålinjen?

– De vet ju om mig på ett annat sätt och försöker ta bort mig lite mer den här säsongen, men om du tittar på mina poäng i powerplay så är det nog ungefär likvärdigt nu.

Matchen mot Skellefteå kan avgöra en hel del i kampen om slutspel. Allt från tre till nio poäng kan skilja till jagande AIK inför de avslutande fem omgångarna.

– Det är en viktig match för oss. Vi kommer säkert att hålla lite koll på hur det går i den andra matchen, men vi fokuserar på oss själva, säger Gunderson.

Mer läsning

Annons