Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkla poäng för Brynäs mot HV71

Parkerade i motståndarzonen, sköt 58 skott och gjorde sju mål.
Brynäsdamerna krossade nykomlingen HV71 och knep sin fjärde raka seger.
– Vi visade att vi är mycket bättre än dem, sa Cornelia Gillberg efter 7–0-segern.

Annons

Utspelning, förnedring, kross – kalla det vad ni vill. Brynäs hockeydamer valde att parkera i HV-zonen och gjorde lite som de ville i gårdagens match. Faktum var att gästerna inte ens var nära att hota Brynäs.

Det tog två minuter innan Brynäs inledde vad som skulle visa sig bli en storseger. Och innan första perioden var färdigspelad hade Brynäsdamerna hunnit gå upp i en 4–0-ledning och bara låtit HV71 skjuta två skott på mål.

– Sedan blir det ju svårt att hålla uppe spelet, och behålla skärpan. Men jag tycker att vi kämpade på bra ändå, sa Cornelia Gillberg, petad i lördagens match mot Linköping.

Men nu fick Brynäsforwarden visa att hon ska ha speltid – med ett mål, en assist och en av laget främsta spelare i matchen.

– Jag fick en pass av Karin (Johansson) och blev helt ren framför målet. Jag satte pucken högt, ganska snyggt faktiskt, sa Gillberg om sitt mål som betydde 2–0 i den första perioden.

– Men konkurrensen är hård. Varför jag inte spelade i lördags får du fråga tränaren om, men vi har tre jämna kedjor. Den som är bäst för stunden får spela. Det tycker jag bara är bra, fortsatte hon.

Bombardemanget mot motståndarmålet fortsatte även under återstående tid av matchen. Trots att Brynäs lugnade ner sig med målskyttet och ville göra de flesta situationer lite för snygga ibland, så öste laget ändå på med skott.

20 skott i den andra perioden, 17 i den tredje, gav skottstatistiken 52–8 – och seger med 7–0.

Mer läsning

Annons