Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett år till för Dackell - minst!

(ny version) Jodå, visst fortsätter Brynäs lagkapten Andreas Dackell ytterligare en säsong.

– Ja, minst ett år till blir det. Jag tar ett år i taget numera, säger 38-åringen.

Annons

I går berättade vi att Andreas Dackell, som bröt handleden strax innan slutspelet, var nära en överenskommelse med Brynäs.

Och visst kom pressmeddelandet på fredagen som bekräftade att lagkaptenen förlängt med ytterligare en säsong.

– Jag har känt själv att jag vill fortsätta. Jag tycker det är roligt och det fungerar bra och jag har motivation att fortsätta spela, säger Dackell till Sporten.

• Hur mår handleden?

– Det är bara bra. Jag tog bort gipset för en dryg vecka sedan och röntgade då och allt såg bra ut. Nu har jag en stödskena och ska på återbesök på måndag, då har det gått fyra veckor sedan jag gjorde illa mig.

Andreas Dackell går därmed in på sin åttonde säsong i Brynäs sedan han återvände från NHL där han spelade i Ottawa och Montreal. Och faktum är att den defensivt skicklige boxplayspecialisten gjort sina poängmässigt bästa säsonger de tre senaste åren.

Med sina 36 poäng (11 mål och 25 assist) på 53 matcher vann han faktiskt Brynäs interna poängliga den gångna säsongen. En poängnotering som bara överträffas av 2008/09-års 40 poäng (13+27) som är Dackells bästa siffra hittills i Brynäskarriären.

– Jag ser fram mot en ny säsong och det ska bli intressant med Tommy Jonsson som huvudtränare (som bara är ett år äldre än Dackell).

– Tommy har vuxit i mina ögon både som person och tränare under de här tre åren han funnits med som assisterande till Czarnecki. Vi har faktiskt spelat i samma lag i ungdomsåren och jag pratade en del med honom innan jag bestämde mig för att fortsätta.

• Påverkade skadan ditt beslut att fortsätta på något vis?

– Nej, jag hade nog fortsatt spela även om jag inte blivit skadad. Det kändes ganska tidigt att jag har mer att ge och ville spela vidare.

• Under slutspelet fick du känna på att stå i båset också. Är tränaryrket något du kan tänka dig framöver?

– Hehe! Nej, inte i dagsläget i alla fall. Jag tror inte jag är något tränarämne.

• Vem blir tredjetränare då? Är det Ove Molin?

– Nej, det är det inte. Jag har faktiskt inte hört något om det, säger Dackell som däremot berättar att han får en och annan fråga rörande spelare som ska värvas till Brynäs.

– Ja, det kan hända att jag får tycka till lite om det är någon spelare som jag känner till. Men Sundlöv och sportgruppen har den bästa kollen.

• Vad behöver Brynäs förstärka med som du ser det?

– Vi ska ha en ny back, gärna en spelande sådan. Sedan måste vi ju fylla luckan efter Eero Somervuori och Kahnberg om han också försvinner.

Mer läsning

Annons