Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-brynäsarna i NHL

Bäckis, Lindbäck och Silfverberg är Brynäs bidrag till NHL-premiären. Så här är läget.

Annons

Nicklas Bäckström, Washington Capitals

Är en av huvudstadslagets viktigaste kuggar, kanske den allra viktigaste. En center som gör andra bra, som sällan är skadad – ja, vi minns fjolårets 40 missade matcher på grund av en hjärnskakning, men det är ett undantag i NHL-karriären, och som gör poäng i massor.

Har laddat med spel i KHL där han gjorde illa nacken på slutet, men han ska vara redo nu.

Capitals ska förstås vara ett lag för en lång resa i Stanley Cup.

Anders Lindbäck, Tampa Bay Lightning

Lindbäck lämnar tillvaron i Nashville Predators där finländske målvaktsfantomen Pekka Rinne visade sig vara omöjlig att peta från positionen som etta. Nu ska han bli förstekeeper i Tampa Bay Lightning, ett lag med mycket offensiva kvaliteter och goda förhoppningar om att gå långt i Stanley Cup.

Inledde lockoutspelande i finska bottenlaget Ilves på ett tveksamt sätt, men spelade upp sig och släppte knappt en puck förbi sig på slutet (93 i räddningsprocent till slut).

Jakob Silfverberg, Ottawa Senators

Poängbäst i AHL-laget Binghamton Senators (13+16 på 34 matcher), där han hade svårt att anpassa sig till liten rink första månaden. Nu har han acklimatiserat sig och slipper återvända till Binghamton om man får tro kanadensiska medier.

Senators var nöjda med fjolårets insats, som slutade med förlust i första omgången av Stanley Cup. Inga jätteförhoppningar om att gå längre i år.

Cody Franson, Toronto Maple Leafs

Efter att ha pröjsat 800.000 kronor till Brynäs – enligt Expressen – skrev Franson på ett kontrakt med Toronto värt 1,2 miljoner dollar för en säsong. Coach Randy Carlyle vill se en fysisk Cody som kan gå in i andra powerplayuppställningen, men var inte helt nöjd med dennes första träning på campen.

"Det var nån situation där han inte gick ut på motståndaren tillräckligt snabbt, och lite försiktigt – det kommer inte att fungera här."

Nära NHL

• Anton Rödin, fick överraskande vara med på Vancouver Canucks camp, som en av 21 forwards, och Jacob Markström var en av tre målvakter på Florida Panthers training camp. "Markan" har länge kallats för "future nr 1", men skickades i torsdags till farmarlaget San Antonio. Veteranerna Scott Clemmensen, 35, och José Theodore, 36, rankas alltjämt före Markström.

Andra Brynäsbekantingar i NHL

• Thomas Greiss, San Jose Sharks

• Kimmo Timonen, Philadelphia Flyers

• Marc-André Bergeron, Tampa Bay Lightning

• Mikael Samuelsson, Detroit Red Wings

• Chris Phillips, Ottawa Senators

Mer läsning

Annons