Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Experterna försvarar Brynästränarens uttalanden

Tommy Jonsson får kritik för sina uttalanden om att laget bara ska jobba vidare – trots flera storförluster. Nu får Brynästränaren medhåll av landets hockeyexperter.

– Det är klyschor, men helt sant, säger Petter Rönnqvist till Sporten.

Annons


Men 1–9 mot Skellefteå är inget som verkar förbrylla dem.
– Jag tycker att Brynäs hade extremt otur att tvingas möta Skellefteå i kalasform i det här läget, säger Arto Blomsten på C More.
– Anledningen till att det blev så stora siffror är att Brynässpelarnas luft bara gick ur, de ville säkert bara spela av skiten och började tänka på nästa match. Det är ju svårt att hitta kraften när det står 0–4, 0–5, fortsätter han.

Petter Rönnqvist, även han expert på C More, lägger heller inte någon kraft vid de stora siffrorna i gårdagens match:
– Jag drar inga större växlar av resultatet. Visst, 1–9 får surret att sätta i gång igen, men jag tror att Brynäs grejar slutspelsplatsen.
Tommy Jonsson säger att nyckeln till en vändning är att laget bara ska jobba på. Uttalanden som Brynästränaren har fått kritik för. Men Rönnqvist försvarar honom – och anser också att det är rätt metod för att vända på Brynäs mörka period.
– Det är faktiskt de klassiska klyschorna man måste plocka fram. Det gäller bara att fortsätta att jobba på och hitta någon slags inspiration. Jag vet hur jobbigt det kan vara i den här situationen, men faktorerna som gäller är att bara fortsätta köra.

• Tommy Jonsson har också gått ut och sagt att Brynäs kommer bli livsfarligt i slutspelet, är det realistiskt av honom att säga så?
– Jag gillar inte det uttalandet. Det var lika med Djurgården i fjol, de pratade om slutspel och se hur det gick sedan. Det tyder på dålig självinsikt. Man måste fokusera på den sista slutspelsplatsen, det är någonstans där det borde landa.
– Att höra Tommy prata om hur farliga Brynäs blir i slutspelet och sedan höra Widing prata om slutspelsstrecket, det rimmar illa. Man kan ju undra hur mycket spelarna lyssnar på Tommy?

• Är det rätt att peta rutinerade spelare som Jonas Nordquist och Mats Lavander i det här läget?
– Det är svårt att veta när man inte är involverad i klubben. Men spontant känns det helt rätt, jag gillar sådana beslut och det ger rätt signaler.

Parallellt med Brynäs storförlust mot Skellefteå tog AIK två poäng efter straffsegern mot Färjestad och närmar sig Brynäs på sista slutspelsplats med fem omgångar kvar.
Nu skiljer det fyra poäng lagen emellan, men Rönnqvist och Blomsten ger olika svar på frågan vilket lag som fixar den sista slutspelsplatsen.
– Jag tror att Brynäs grejar det här, säger Rönnqvist.
– Brynäs är absolut inte ett slutspelslag sett till de 15 senaste omgångarna. De har inte varit tillräckligt bra och har stora problem med defensiven, målvaktsspelet och målskyttet. AIK har en jättestor psykologisk fördel just nu. De har bara positiva tankar medan Brynäs nog har negativa tankar om att de kan missa slutspelet, säger Blomsten.

LINUS NORBERG

Mer läsning

Annons