Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun fick revansch på Tierp

Tierps chefstränare Stellan Gerdin var inte helt nöjd efter bortamötet med Falun på söndagskvällen. Hemmalaget kunde ta revansch för förlusten när Tierp hade hemmaplan. Då vann Tierp på straffar. Falun svarade med samma mynt och vann nu på straffar. Anders Lövdahl blev den som satte den avgörande straffen och fastställde slutresultatet till 3–2.

– Det känns lite surt att tappa poäng i en match där jag anser att vi var det bättre laget över 60 minuter, säger Gerdin.

Annons

Det här blev en jämn match mellan två bra hockeylag.Tierp hade ledning med både 1–0 och 2–1, men hemmalaget kunde komma igen och kvitterade till 2–2, sex minuter före slutsignalen för tredje perioden.

Nu var dock INTE Stellan Gerdin nöjd med domaren i matchen.

– Nej, vi råkade ut för ett par mycket märkliga domslut, som gjorde att vi vid två tillfällen i rad tvingades spela tre mot fem i andra perioden.Just när vi klarat av dessa boxplay så kunde Falun kvittera till 1–1, sa Gerdin upprörd över domarens insats.

Tierp gjorde en mycket bra första period och här fick Falun spela andra fiolen. Gästerna vann också skotten med hela 15–6. Naturligtvis borde Tierp här ha satt något mål. Men än en gång var INTE effektiviteten den bästa.

– Naturligtvis skulle vi ha satt någon puck i mål. Men vi möter också ett bra lag och en bra målvakt. Dessutom tvingades vi skjuta från distans en del gånger, sa Gerdin.

Tobias Berlin gav Tierp ledningen strax före mitten av andra perioden. För målpasset svarade tvillingbroder Tomas.

Nu kunde ändå hemmalaget kvittera strax efter att Tierp kämpat sig igenom två raka tre mot fem lägen.

1–1-målet kom bara två minuter före pausvilan.

I tredje perioden såg Johan Viktorsson till att åter ge Tierp ledningen.1–2-målet kom dryga sju minuter in i perioden och Adam Seydlitz svarade för målpasset.

Men Falun var också farliga på kontringar och med dryga sju minuter kvar av perioden, kunde Fredrik Lundell sätta en ny kvitteringspuck för hemmalaget.

I förlängningen där Tierp vann skotten med 6–3, lyckades inget av lagen ändra målsiffrorna.

I de avslutande straffarna kunde Anders Lövdahl sätta den avgörande pucken för hemmalaget.

– Spelmässigt gör vi en riktigt bra match. Tar vi det med oss till hemmamötet med Sura på onsdag, så ska vi också vinna den matchen, menade Stellan Gerdin.

FALUN–TIERP 3–2 eft str (0–0,1–1, 1–1)Andra perioden: 0-1 (8,05) Tobias Berlin, 1-1 (17,57) Lars Lövdahl

Tredje perioden: 1-2 (7,19) Johan Viktorsson, 2-2 (14,30) Fredrik Lundell

Avgörande straffar. 3-2 Anders Lövdahl.

Publik: 387.

 

Tierps tre stjärnor:

3: Niklas Bertilsson mv

2: Andreas Näsman b

1: Tobias Berlin fw.

Mer läsning

Annons