Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfyllt och festligt (...och bara ett problem)

Färjestad kom från en käftsmäll. Brynäs från en festkväll. Färjestad har varit utskällt. Brynäs har varit hyllat. Färjestad dallrar runt strecken. Brynäs lyfter i toppen. Låter det här som 0–1. Självklart.

Annons

Det här med fredagsmatcher är tydligen nåt slags försök som ska utvärderas av Hockeyligan, och vad ska jag säga.
Det var en alldeles strålande hockeymatch (...med bara ett problem)
Det var rejält med folk, 7 151 är en av höstens högsta publiksiffror.
Brynäs pressade på, virvlade runt, underhöll och levererade som man säger (...med bara ett problem).
Dessutom, eftersom det var nån slags fredagstest till fredagsfest, så hade nån vänlig person ställt fram små muggar med chips och även ostkrokar ytterst nära den portabla datorn på pressläktaren.

Så även om 0–1 alltid är 0–1 så måste det nånstans vara så att om man ska förlora en del matcher, så är det såna här man ska förlora.
För bättre 0–1, stor underhållning och en match som lever ända fram till slutsekunderna, än 1–3 eller nåt sånt där och ett hemmalag som knappt bemödar att sätta på sig skridskorna eller blir utspelade av andra orsaker.
Brynäs klev i går in på isen som det spelande, idérika och segersluga lag man skaffat sig en identitet som.
Den andra perioden var den bästa. Då var det fullt hålligång i Färjestadszonen. Och då hade ändå den första innehållit två inledande powerplay där jag var säker på att Brynäs bara ökade värmen på grillen grad för grad. Den innehöll allt (...med bara ett problem).
Det här hade jag nog faktiskt tyckt även om jag inte hade fått den där muggen med ostkrokar (och den med chips).

I sista perioden. Det femte försöket! Det sjätte!! Det sjunde!!! Men inget den här kvällen. Världens bästa powerplay gick in i Nihlstorpsväggen, och är nu nere på 25,84 procent.
Det är väl egentligen det enda som man kan fundera lite längre över, och det var att Brynäs spelade blixtrande bra, höll sig kvar i anfallszon med aggresivt och effektivt spel längs sargerna – men faktiskt sköt riktigt illa.
Ryan Gunderson, de heta höstlövens mästare, var egentligen närmast när han prickade Färjestadsmålvaktens vänstra stolpe.
Brynäs sköt 25 skott som räknades i statistiken, alla inte vassa och en del puckar bara inslängda framför mål.
Men också en mängd över, vid sidan om, och nästan under. Sedan Nihlstorp gjort några inledande bra räddningar så verkade Brynässpelarna försöka tänja på skottramen så mycket att det blev plexiglaset nästa.

...det var förresten Bertilsson som styrde in det där 0–1-målet med nån skridsko. Typiskt.

Det här var Brynäs tredje negativa nolla hemma: 0–2 mot Frölunda och 0–1 mot Luleå följdes nu av 0–1 mot Färjestad.

I Färjestads bås stod ex-Brynästränaren Niklas Czarnecki. Han gjorde en Hardy Nilsson, fast tvärtom på nåt sätt, och skickade fram andretränaren på presskonferensen. Men jag fick trovärdiga rapporter från underjorden att Czarnecki var mycket, mycket glad och nöjd.
Alltid något. Han gjorde ett habilt arbete i Brynäs, som Tommy Jonsson nu spetsat till ytterligare och fått Gävleborna att prata om sånt som egentligen bara hänger i taket på Läkerolen. Men Czarnecki fick nu tre poäng och kanske några sekunder av lugn och ro.
Vi andra fick en rätt häftig hockeymatch...och lite tilltugg.

Tre hemmamatcher i rad, fredag–måndag–torsdag, Färjestad–AIK–Skellefteå. Det finns naturligtvis en förklaring. Men ingen bra.

Reklamfilm. "Foppa" går från klarhet till klarhet. I de här svartvita rullarna på teve och på jumbotronen är han till och med bättre än i Risifrutti (tvåan, alltså).

4 978 ifrån. Min kanske sämsta notering någonsin.

Mer läsning

Annons