Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favorit i repris, Brynäs

Fyra tongivande spelare saknades och dessutom var man formmässigt sämst i elitserien.

Då kämpade Brynäs till sig en mycket sällsynt seger borta mot Modo med 3–2. Den första vinsten i Ö-vik på över fyra år.

– Jag minns den matchen. Brendl gjorde mål med Tommy Sjödins klubba, säger Daniel Widing.

Annons

17 november 2007. Det var senast Brynäs vann en bortamatch mot Modo.

Men tio matcher senare hände det igen. Precis som den gången, för fyra år sedan, vann Brynäs med siffrorna 3–2 och nu som då var Fjällräven Center utsåld till sista plats – 7 600 åskådare.

I går inleddes kvällen med en lång ceremoni för att hylla den gamla Modospelaren Anders Hedberg, vars tröja pensionerades.

Men den långa väntan verkade tända Brynäs som gick ut och tidigt gjorde både 1–0 och 2–0.

– Det var en fin hyllning och jag tror nog att jag har nåt gammalt hockeykort på Hedberg. Men det är alltid kul att förstöra en fest, flinade Mads Hansen.

Brynäs rutinerade norrman var bara en av tre spelare i dagens lag som var med om senaste segern i Ö-vik. De två andra var Daniel Widing och Jörgen Sundqvist.

– Jag var med, det minns jag och Brendl gjorde mål. Jag kommer ihåg det eftersom han glömt sina klubbor och fick låna en klubba av Tommy Sjödin och gjorde mål med den, berättar Widing.

Förutom Pavel Brendl svarade Janne Hauhtonen och Mikael Lind för Brynäs mål den gången. I går hette målskyttarna Calle Järnkrok, Jonathan Granström och Sebastian Wännström.

Mads Hansen, som alltså också var med och vann 2007, har förutom alla förluster även andra skräckminnen från Örnsköldsvik. Till exempel fick han okbenet krossat mot sargen efter en tackling 2009.

– Det är faktiskt två år sedan på dagen idag det hände, 28 december. Jag och min fru pratade om det i morse och hon hoppades att det inte skulle hända nåt sånt nu.

Det blev precis tvärtom. Efter Järnkroks ledningsmål var det Mads Hansen som låg bakom en hel del framåt. Först sköt han i power play och pucken gick in via Jonathan Granström till 2–0.

Och mitt i värsta Modopressen, vid ställningen 2–1, var det Hansen som spelade fram Sebastian Wännström som kom fri direkt från utvisningsbåset och snärtade in 3–1.

– Jag fick sitta av Honkens utvisning för puck out och tänkte faktiskt innan jag skulle in att tänk om jag kommer fri, berättar Wännström.

Ett viktigt och matchavgörande mål skulle det visa sig eftersom Modo aldrig kom närmare än en 3–2-reducering.

– Jag vet att vi brukar ha svårt här, men att det var så länge som fyra år sedan minns jag faktiskt inte. Få se nu, det var väl det året vi hamnade i kvalserien.

• Ja, det stämmer men den undviker ni i år va?

– Ja, hehe! I år ska vi spela längre än kvlaserien håller på.

• Starkt att vinna med tanke på sviten och alla spelare som är borta.

– Jo, det är klart att saknar man Dackell, Silfverberg och Lauritzen så märks det.

• Och Johan Larsson!

– Ja, just det. Han glömde jag. Man är så inne i bubblan att man blir lite naiv och inte tänker på vilka vi saknade idag. Men vi slet hårt för den här segern.

Mer läsning

Annons