Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Flygis” blir tränare igen

Göran ”Flygis” Sjöberg är ny huvudtränare i division 1-laget Falu IF.

Dessutom kommer han att ansvara för klubbens hockeygymnasium framöver.

– Ishockeyn är som ett gift, säger ”Flygis” med ett skratt.

Annons

Han har både tränat och spelat med Brynäs i elitserien. Men nu var det några år sedan Göran ”Flygis” Sjöberg tränade något lag. Hans senaste uppdrag var som assisterande tränare åt Pär Mårts i HV71 2006–2007.

I övrigt har 50-åringen även varit huvudtränare för Västerås i elitserien samt för norska laget Storhamar.

Nu tar han över som A-lagstränare i Falu IF efter Ulf Hall.

– Min sambos grabb (Erik Lundin) spelar i A-laget och jag har väl sett runt tio matcher den här säsongen. Det var så det började, och sedan har jag hållit kontakten med klubben, säger ”Flygis”, som ser fram emot det nya uppdraget.

– Det ska bli jättekul. Det är ju fyra år sedan jag var tränare senast. Därmed borde jag vara bättre tränad än någonsin, eftersom man suttit framför teven och kollat, säger ”Flygis” och skrattar.

Falu IF kvalade sig kvar i division 1 under den gångna säsongen, där Valbo var ett av motståndarlagen i kvalserie C (Valbo åkte ur). Nu har klubben siktet inställt på revansch.

– Målet är att vara bland de fyra första lagen i vår serie före jul. Vi har varit nere i skiten och vänt, nu är det dags att etablera sig, säger ”Flygis”, som lärde sig en hel del av Pär Mårts under sina två säsonger i HV71.

– Pelle pratade mycket om att åka mycket skridskor, vara aggressiv över hela banan och att ha ett högt försvarsspel. Det var under min tid i HV71 som lite av den nya stilen växte fram, säger ”Flygis” och fortsätter:

– Jag tror att jag är rätt envis som tränare. Nu är det helt nya förutsättningar som gäller och min främsta ambition är att utveckla spelarna.

Utöver uppdraget som huvudtränare för A-laget kommer ”Flygis” även att vara ansvarig för hockeygymnasiets isträningar. Gymnasiet startas först det här året genom ett samarbete mellan Falu IF och YrkesAkademin i Falun.

– Det blir spännande, säger Göran ”Flygis” Sjöberg.

Mer läsning

Annons