Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Foppa” och ”Zäta” till Gävle

Nicklas Bäckströms numer traditionsenliga välgörenhetsgolf lockar stjärnorna.

Sporten kan i dag avslöja att två av svensk ishockeys allra största spelare genom tiderna kommer till Gävle – Peter Forsberg och Henrik Zetterberg.

Och ”Bäckis” själv spelar förstås också.

Annons

Det är tredje året i rad som stiftelsen Gefle Sports and Future Foundation arrangerar golfturnering med hjälp av Gävle Golfklubb. Speldag i år är nästa torsdag, den 14:e juni.

Och två superstjärnor har tackat ja.

Både Peter Forsberg och Henrik Zetterberg har gett klartecken. Förra året var ”Foppa” också anmäld, men kom aldrig till start.

– Det finns ett litet hinder för honom nu också, de har datum för sitt första barn den 11:e. Men ”Foppa” vill verkligen komma och har sagt att det nog inte är någon fara, säger Nicklas pappa Anders Bäckström, som finns med i organisationen kring tävlingen.

Andra namn ur startfältet: NHL-spelarna Jacob Markström, Anders Lindbäck, Mikael Samuelsson, Magnus Pääjärvi-Svensson, Anton Lander och Marcus Johansson, fotbollslegendaren Anders Limpar, tv-profilen Kristin Kaspersen, världs- och svenska mästarna i bandy Christoffer Edlund och Johan Löfstedt, GIF-profilerna Mattias Hugosson, Jakob Orlov, Mikael Dahlberg och Hasse Berggren samt Tre Kronors landslagsledning i form av Pär Mårts, Roger Rönnberg och Johan Garpenlöv.

Bland de ”riktiga” golfspelarna märks främst Marlene Hedblom, som kommer hem för att vara med.

Som vanligt spelas det fyrmannascramble med två lag i varje boll och de 26 sponsorerna – som sponsrar varsin boll – har slagits om att få vara med.

– Vi har tvingats tacka nej till en del, det har varit hårt tryck, säger Anders Bäckström.

Som vanligt skänks också överskottet till välgörande ändamål. Förra året fick barnklinken i Gävle 100 000 kronor och både golf- och ishockeystipendium delades ut.

– Totalt kunde vi skänka 135 000 kronor och det är roligt att så många ställer upp, säger Anders Bäckström.

Mer läsning

Annons