Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlamade svenskor åkte ut i kvarten

Målet var att ta VM-medalj.
Men Damkronorna med tre Brynästjejer i laget åkte ut i kvartsfinal efter att ha utklassats av Finland med 1–5.
– Vi spelade som om vi var helt förlamade, säger lagkaptenen Erika Holst.

Annons

Det var deppiga svenskor som lämnade isen efter att ha slagits ut i VM-kvartsfinal. Erika Holst gjorde lagets enda mål och hon var riktigt irriterad efter förlusten.

– Jag är väldigt besviken. Jag trodde att vi var redo i dag, att vi hade karaktären som krävdes. Vi pratade om rätt grejer och ska göra rätt grejer, men sedan gick vi ut och spelade som om vi var helt förlamade i första perioden, säger hon till SVT.

Precis som Erika Holst säger så fick Sverige en mardrömsstart på matchen. Redan efter 1.42 gjorde Michelle Karvinen 1–0, och sedan rann det på. Efter den första perioden ledde Finland med 3–0.

I andra perioden jämnade Damkronorna ut spelet, men det hjälpte föga. Finland ökade på ledningen till 4–0 efter svenskt slarv.

Brynäs Emma Eliasson var också rejält besviken både på sig själv och laget.

– Jag är både förbannad och frustrerad. Personligen har det varit uppförbacke hela VM-turneringen, sa Emma till SVT.

I sista perioden reducerade Erika Holst efter ett skott som satt snyggt i krysset. Men närmare än så kom inte Sverige. Karoliina Rantamäki fastställde slutresultatet till 5–1.

– Vi ägde matchen i tredje, men ger vi dem matchen i första för att vi inte är intresserade av att vara med och tävla och då är det svårt, säger en besviken Erika Holst till SVT och fortsätter:

– Vi måste lära oss att gräva fram attityden. Finland har elva nya spelare i sitt lag som spelar för sitt liv i dag. Varför gör inte vi det? Det är värdelöst.

Mer läsning

Annons