Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust – men Silfverberg var nöjd

Han höll på att göra mål i sitt första byte. Sedan fick Jakob Silfverberg sparsamt med speltid i debuten i Ottawa – men var nöjd efteråt trots förlust.

– Det är långt över förväntan, sade han till SVT.

Annons

Direkt från guldfirande till en sjätte Stanley Cup-åttondel mellan Ottawa Senators och New York Rangers.

Natten till i går fick Jakob Silfverberg göra debut med nummer 33 på ryggen inför ett utsålt Scotiabank Place, där publiken uppenbarligen hade lärt sig ”oh ah Silverberg”-ramsan från diverse youtube-klipp på nätet.

Och Brynäs guldhjälte gjorde avtryck direkt i en kedja med Jason Spezza och Milan Michalek. Han serverade några distinkta passningar till backplats, och fick till ett giftigt avslut som dock svenske superstjärnan i Rangerskassen, Henrik Lundqvist, kunde rädda.

Silfverberg gick poänglös från isen, och Ottawa förlorade med 3–2 vilket gör att ställningen i serien är 3–3 inför avgörandet i Madison Square Guarden natten mellan torsdag och fredag.

Ändå hade rookien anledning att njuta av sin insats.

– Det är långt över förväntan, jag är jätteglad att jag fick spela så pass mycket som jag fick i dag. Det var ingenting jag hade räknat med. Jag är jättenöjd med min roll som jag har fått, sade Silfverberg till SVT efter matchen.

– Jag lärde mig mycket i dag, det var inte min bästa match, fortsatte han.

Under matchen flyttade coach Paul MacLean runt på spelarna en hel del och Silfverberg fick byta omgivning flera gånger. Efter ett mindre lyckat byte i första perioden – där han förlorade en sargduell bakom eget mål – fick han finna sig i att sitta på bänken en längre stund.

Vid några andra byten såg han möjligen lite vilsen ut och tappade även balansen vid flera tillfällen. Men stundtals blixtrade han till, bland annat vid underläge 1–3 med fem minuter kvar när han hade en jättechans att reducera. Det skottet fick han dock inte på mål.

Silfverberg fick även spela i powerplay i tredje perioden när Ottawa försökte jaga ikapp, men då slarvade hemmalaget i passningsspelet så några chanser dök aldrig upp.

Totalt fick Silfverberg lite drygt nio minuters speltid, och med några dagars vila kan han säkert göra ännu större avtryck i nästa match.

– Allt går mycket fortare här. Man måste vara snabb i tanken och veta vad man ska göra när man får pucken, sade Silfverberg – som förresten kom med i matchprotokollet ändå.

Mitt i den andra perioden satte han in en offensiv tackling bakom Lundqvists bur och åkte ut för boarding.

Silfverberg såg närmast förvånad ut – för särskilt ovårdad var inte tacklingen – men blev inte syndabock eftersom Ottawa kunde freda sig i boxplay.

Största snackisen i Ottawa efter förlusten var dock inte nytillskottet från Gävle, utan lagkaptenen Daniel Alfredssons agerande i sin comeback. ”Alfie” petades från första pp-uppställningen och visade frustration genom att slå med klubban och sparka på en vattenflaska.

– Jag ska ta ett snack med honom. Frustration är ingen känsla som jag tycker är meningsfull, sade coach MacLean enligt Ottawa Sun.

Mer läsning

Annons