Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först final – sedan spelarflykt?

Finalerna kan bli Jonas Nordquists sista framträdande i Brynäs.

– Jag vill helst stanna. Men vi får se hur det blir, säger han.

Annons

Brynäscentern Jonas Nordquist är ryktenas man just nu. Enligt tidningen NSD i Norrbotten är 30-åringen (fyller 26 april) på väg tillbaka till Luleå. Klubbens sportchef Lars ”Osten” Bergström bekräftar att man är intresserade.

– Han är ett namn vi pratar om, säger Bergström till NSD.

Själv vet inte Jonas Nordquist riktigt vad som väntar i framtiden. Kontraktet med Brynäs, där han spelat de tre senaste säsongerna, går ut sista april och ännu har inte Brynäs erbjudit någon förlängning.

– Jag har pratat med min agent men Brynäs har sagt att allt ska tas efter säsongens slut. Men jag stannar gärna här. Jag trivs bra i Brynäs.

Jonas Nordquist har tidigare spelat i Luleå. I mitten på 2000-talet gjorde han tre säsonger där och familjen har koppling till staden eftersom Nordquist sambo, som för övrigt är syster med förre Luleåspelaren Karl Fabricius, kommer därifrån.

Nordquist, som hittills svarat för sex poäng (1+6) på elva slutspelsmatcher, och har ett VM-guld från 2006 som främsta merit, ser förstås fram emot att spela sin första SM-final i karriären.

– Ja, verkligen. Jag tycker att det gått riktigt bra för mig och hela vår kedja har producerat en del i slutspelet, säger han.

I den kedjan där även Daniel Widing och Jonathan Granström ingår, saknar även den sistnämnde kontrakt nästa säsong och liksom Nordquist ryktas ”Granis” vara på väg bort från Brynäs. Dessutom är det sedan tidigare klart att Jakob Silfverberg (Ottawa) och Johan Larsson (Minnesota) försvinner till NHL, dit även backen Mattias Ekholm lär söka sig för att försöka ta en ny plats.

Två nya namn är dock på väg in i Brynäs. Sporten har tidigare skrivit att centern Sebastian Enterfeldt flyttar hem till Gävle från Luleå och dessutom ska forwarden Andreas Thuresson, som de senaste åren spelat i Nordamerika, vara nära en övergång till Brynäs.

Men först ska årets målsättning uppnås. Det som stavas SM-guld.

Mer läsning

Annons