Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande ovisst kring Thuressons skada

Det är fortfarande oklart när Andreas Thuresson gör comeback efter sin skada. Brynässtjärnan tvingas till fler undersökningar.

Annons

– Men det går åt rätt håll, säger Glenn Hellström, klubbens massör.

Det var i den andra perioden i bortamatch mot Växjö för snart en vecka sedan som Andreas Thuresson brakade in sargen och skadade "överkroppen".
I onsdags magnetröntgades Brynäsforwarden i Västerås – men bilderna gav inte de klara besked alla hoppades på.
– Vi är inte klara med honom än, vi måste göra fler undersökningar, säger Glenn Hellström.

• Hur illa verkar det vara?
– Det vill jag inte spekulera i. Men det går åt rätt håll, det kan jag säga i alla fall. Jag hoppas att han inte blir borta så länge till.

Den första undersökningen på sjukhuset i Gävle i måndags visade dock att inget var brutet. Thuresson har varken kunnat träna på is eller spela match den senaste veckan utan har fått ägnat tiden åt att rehabiliteringstränat i gymmet.
– Han har väl inte särskilt ont, men det fattas kraft, säger Hellström.

Sporten har sökt Brynäsforwarden utan att lyckats nå honom. Hittills har han svarat för åtta mål och fyra assist på 33 matcher.
Brynästränaren Tommy Jonsson:
– Det är så klart tunga avbräck vi har. Men vi ska klara av att vinna matcher ändå. Oavsett vilket lag vi ställer på benen så finns den kvalitén i truppen.

Däremot får Brynäs tillbaka den tidigare ryggskadade Martin Johansson, som missat de två senaste matcherna. Men backen Cody Franson är fortfarande på skadelistan och missar matchen mot Skellefteå.

Mer läsning

Annons