Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från div 1 till SM-final

Malin Axelsson är 16-åringen som gick från Sandviken i division 1 till en SM-final, men inte med Brynäs. Hon bildar backpar med landslagsbacken Johanna Olofsson i Modo.

Annons

– Det är kul och utvecklande att spela med en patenterad back som Johanna Olofsson, hon ger mig alltid små råd och tips för att göra saker lite bättre, säger Modobacken Malin Axelsson

Hon sökte hockeygymnasium i Leksand och Örnsköldsvik, men eftersom Modo har ett bra damjuniorlag att garanterat få speltid med så gick flyttlasset dit upp.

– Jag tänkte att jag kanske får träna med A-laget lite då och då, men så fick jag det mer och mer och nu har jag en ordinarie plats. Jag trivs jättebra här uppe och med nya tränare och röster utvecklas man mycket, förklarar Axelsson.

Axelssons utveckling har minst sagt gått fort. Från division 1-spel med Sandviken till att på lördag spela SM-final var kanske inte vad Malin trodde för ett år sedan.

– Tidigare tränade jag tre gånger i veckan och nu tränar jag två pass per dag, det är klart att man blir bättre då, säger Modobacken

Medelåldern i Modo är 18 år, men trots att Modo är ett ungt lag har de mycket erfarenhet med många landslagsspelare i sin trupp och alla i laget vill mycket med sin hockey. Axelsson vill spela för Sverige.

– Jag vill ta en plats i Juniorlandslaget och sen vill jag lira med Damkronorna, avslöjar Axelsson.

Mer läsning

Annons