Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från ingenstans till kontrakt och ordinarie plats

Det har gått fortare för Christian Djoos än någon kunnat ana.

Nu sitter 18-åringen med ett nyskrivet A-lagskontrakt och en ordinarie plats på sex backar hos svenska mästarna Brynäs.

– Jag hade hoppats på att få träna med elitserielaget och kanske göra ett och annat inhopp, säger Christian som i kväll spelar mot Linköping och därmed gör en snabb comeback efter sin knäskada.

Annons

Han har spelat 18 av 20 matcher hittills – de två han missat är de precis innan landslaguppehållet efter en smäll på det tidigare opererade knäet.

– Det var tredje gången dom var inne och grejade med menisken och nu gick det fort att komma tillbaka. Det var jäkligt skönt att det inte blev någon längre skadefrånvaro. Nu känns det väldigt bra och jag kan träna och spela för fullt igen bara en dryg vecka efter ingreppet.

Kompisarna i J20-laget drar i helgen som kommer iväg på en lång bortaturné med matcher fredag och lördag i Skellefteå innan Luleå väntar på söndag och sedan 85 mil i buss tillbaka till Gävle. Christian ler lite åt tanken för det var ju där han trodde han skulle spendera den mesta tiden den här säsongen. Nu har det inte blivit en minut juniorhockey för backtalangen.

I stället ska han ställa in sig på spel borta mot Linköping i kväll och sedan dubbla hemmamatcher mot HV 71 på torsdag och Modo på lördag. En snabb återkomst efter skadan och det han nu missade var turneringen med J20-landslaget där både Emil Molin och jämngamle Elias Lindholm var med.

– Det var i och för sig synd. Men nu slapp jag ju missa så många matcher i elitserien i stället. Jag får försöka spela till mig en plats i JVM-laget på ett annat sätt. Det är ett stort mål och det skulle också vara en höjdare.

Spelar han som han gjort tidigare den här hösten i de tolv matcher som återstår innan juluppehållet får definitivt förbundskapten Roger Rönnberg svårt att hålla Christian utanför den truppen.

En snabb utveckling för backen som ärvt en hel del av pappa Pärs fina spelsinne.

Under uppehållet passade också Brynäs sportchef Micke Sundlöv på att gradera upp det juniorkontrakt som Christian hade till ett A-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2014/15. Det gick snabbt och utan krusiduller.

– Jag hade inte vågat tro på den här utvecklingen. Men jag fick chansen och får väl själv säga att jag har tagit den så här långt i alla fall, Min agent och Micke fixade till det där med kontraktet men det var väldigt skönt och roligt. Jag har ju alltid spelat i Brynäs och det är här jag vill vara, funderar Djoos som draftades av Washington Capitals i den sjunde rundan av draften i somras.

Men dit är det trots allt en bit.

– Just nu är det matchen mot Linköping som gäller. Vi siktar på att vinna där.

Mer läsning

Annons