Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Franson samtalar med Toronto

Här är nya uppgifter angående Cody Fransons framtid i Brynäs:Toronto har inlett diskussioner med Brynäsbackens agent. Franson tränade inte heller med laget på onsdagen – dock på grund av skadeproblem.

Annons

Både Micke Sundlöv och Cody Franson är fåordiga när det gäller risken att den kanadensiske backen drar till NHL nu, och har hårdnackat uttalat sig om att han har kontrakt med Brynäs, och att det är det som gäller. Huruvida det finns en klausul som gör att Franson kan lämna om han får ett NHL-kontrakt har de undvikit att svara på.

Ett frågetecken har varit om Toronto Maple Leafs är intresserade av Fransons tjänster – men så verkar det vara. Toronto Suns mångårige hockeyskribent Lance Hornby skriver att Maple Leafs bekräftar att de har påbörjat samtal med Fransons agent, i syfte att skriva nytt kontrakt med 25-åringen.

På onsdagen fanns inte Cody Franson med på isen när Brynäs tränade och han kommer heller inte att spela matchen mot Modo. Anledningen ska dock inte vara att backen är på väg hem till Kanada utan att han är skadad.
I stället för att träna så körde han rehab i gymmet.

– Han gjorde illa sig i matchen mot HV. Han har ont på två ställen, men det är svårt att svara på hur allvarligt det är, säger Brynäs assisterande tränare Gunnar Persson.

Cody Franson är restricted free agent, vilket innebär att han inte har kontrakt med NHL-laget men att de har rätt att förhandla med honom innan någon annan klubb gör det.

Toronto kan dock inte skriva avtal innan det nya kollektivavtalet är ratificerat.
NHL-säsongen ser ut att inledas den 19 januari, uppger nordamerikanska medier. Det blir 48 matcher, och lagen kommer bara att mötas inom sin conference. Ett spelprogram dröjer troligen till helgen, enligt Toronto Sun.

ANDREAS KARLSTRÖM
LINUS NORBERG

Mer läsning

Annons