Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredagsmatcher i Läkerolen

Åtta lördagsmatcher – och två fredagsmatcher. Det, bland en hel del annat, kan ni se fram emot i Läkerol Arena kommande elitseriesäsong.

– Olyckligt nog har vi fått många hemmamatcher på måndagar och tisdagar, säger Brynäs marknadschef Sven Engwall efter att spelprogrammet fastställdes i går.

Annons

Brynäs drog nyligen igång träningen igen efter en månads ledighet.

I går blev dessutom elitseriens spelprogram klart för säsongen 2011–2012.

Brynäs ställs mot Linköping i premiären, på bortais den 15 september. Och hemmapremiären spelas mot HV71 två dagar senare – en lördagsmatch.

– Det blir perfekt att första hemmamatchen spelas på en lördag. Det talar för att det blir extra bra tryck i Läkerol Arena, säger Sven Engwall.

Totalt kommer Brynäs att spela åtta lördagsmatcher i Läkerol Arena, samt två fredagsmatcher – vilket blir nytt för i år.

– Under mina sex år i Brynäs kan jag inte komma ihåg att det någon gång spelats hemmamatch på en fredag i grundserien. Det blir kul att se hur stämningen blir då, säger Engwall.

Första fredagsmatchen är mot Färjestad den 18 november. Och den andra spelas den 30 december, mot nykomlingen Växjö, och samma dag spelar SAIK hemma mot Kalix i bandyns elitserie.

– Vi kommer att hålla kontakt med både SAIK och Gefle IF under säsongen, för att hitta olika lösningar om och när krockar uppstår. Då får man göra det bästa av situationen, säger Engwall, som inte är helt tillfreds med att Brynäs har fått fyra måndagsmatcher och sex tisdagsmatcher på hemmais.

– Det är olyckligt många. Men man kan inte ha turen på sin sida jämt.

Av de 55 omgångarna kommer 27 att spelas i Läkerol Arena, och 28 på bortais.

– Nu jobbar vi för fullt med hur vi ska få så mycket publik som möjligt till matcherna. Vi har lite idéer, men ingenting är spikat ännu. Det självklara målet är att uppnå ett snitt på minst 6 000 åskådare per match. Vi har ju legat på ungefär 5 800 åskådare i snitt två säsonger i rad nu, säger Sven Engwall.

Mer läsning

Annons