Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda hade lärt sig läxan

Dominanta i två raka matcher.
I går kammade Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok noll.
– Vi har haft lite väl stor respekt för dem tidigare, säger Frölundanfallaren Magnus Kahnberg.

Annons

Efter 0–5 hemma i Scandinavium var det ett helt nytt Frölunda som kom till Gävle under måndagskvällen.

Och göteborgarna hade uppenbarligen lärt sig läxan – sent omsider kan man tycka – att inte låta firma Silfverberg och Järnkrok få fritt spelrum.

Främst var det kedjan med Anton Axelsson, Mikael Johansson och Niclas Lasu som matchades mot Brynäs toppkedja, men även Kahnberg var inne i några byten mot nämnda stjärnor.

– Jag kan känna att vi har gett dem lite väl mycket tid tidigare. Det handlar om att inte låta dem få upp farten, säger Kahnberg.

– Vi har haft lite väl stor respekt för dem.

Anton Axelsson är van vid att spela mot motståndarnas bästa kedjor, det är så han har byggt upp sin karriär, först i Frölunda, sedan i Timrå och nu återigen i Frölunda.

– Det har alltid varit mitt jobb, men det handlar inte bara om att stoppa en kedja för då dyker det alltid upp någon annan som gör det bra. I dag tycker jag att vi fick stopp på det mesta, säger Axelsson.

• Vad är hemligheten – hur stoppar man Silfverberg och Järnkrok?

– Det är inga hemligheter. Man måste ligga nära alla, även dem. Det finns inget speciellt jag åker omkring och tänker på, jag gör alltid samma sak.

Varken Axelsson eller Kahnberg säger att laget hade något särskilt snack efter storförlusten i lördags.

– Var och en fick gå till sig själv, vi var alla medvetna om att vi gjorde en dålig match då. Och även om läget var tufft kände vi att vi hade en j-ligt stor chans. Nu tog vi sista halmstrået och på onsdag ska vi undvika misstag och förhoppningsvis komma ut starkt, säger Kahnberg.

Mer läsning

Annons