Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra Brynästjejer i dam-VM-trupp

Fyra spelare från Brynäs IF finns med i den preliminära truppen till dam-VM i USA i april.

Annons

De fyra är målvakten Sara Grahn, backen Jo

VM spelas 7-14 april i Burlington, USA. Truppen på 30 spelare kommer att bantas närmare VM. Förbundskaptenen Niclas Högberg förklarar varför han tagit ut en preliminär stortrupp inför VM:
− Vi har i år gjort en mycket bra landslagssäsong så här långt, laget och spelarna har utvecklats väldigt mycket vilket också gjort att konkurrensen om platserna till VM är mycket hård. Samtidigt har vi en lite annorlunda situation i år då vi spelar ett SM-slutspel hela vägen fram till vår avresa till VM. Det är viktigt att våra spelare får lägga allt fokus på det just nu, säger Niclas Högberg i ett pressmeddelande.
− De spelare som finns i stortruppen är alla högaktuella för VM, därför vill jag ge dem möjligheten redan nu att göra klart allt administrativt som krävs för att kunna åka till USA och sedan kunna lägga fokus på sitt klubblag.
− De sista platserna vill jag ha öppna så länge som det är möjligt. Jag vill se de aktuella spelarnas dagsform och då är bland annat SM-slutspelet ett perfekt tillfälle. Jag kommer att ta ut den definitiva truppen efter semifinalspelet, säger Niclas Högberg

Mer läsning

Annons