Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikarna borta – med minsta möjliga marginal

Så nära det var, Gästrikland!
Med minsta möjliga marginal missade Niklas Gällstedts grabbar en plats i helgens kvartsfinalspel.
– Det känns riktigt surt att åka dit på målskillnad, säger han.

Annons

Gästriklands tevepuckare var bara en hårsmån från att ta sig vidare till slutspelet. Vinst krävdes mot Småland i den sista gruppspelsmatchen – och vinst blev det – men först efter straffar.

– Killarna är riktigt besvikna över det här. Vi gör dessutom en riktigt bra match, men lyckas inte sätta chanserna, säger Niklas Gällstedt.

Förutsättningarna var glasklara innan, men blev än mer dramatiska sedan Gästrikland vunnit på straffar mot Småland med 2–1.

– Hade Ångermanland vunnit under ordinarie tid mot Östergötland skulle vi ha vunnit gruppen ändå, men nu vann Ångermanland i sudden death och tre lag hamnade på elva poäng, berättar Gällstedt.

Tyvärr hade Gästrikland sämst målskillnad (fem mål sämre än Småland) och Östergötland samt Småland gick vidare från gruppen.

– Det här var den tuffaste gruppen, men självklart är jag besviken. Vi förtjänade att vara i kvartsfinal för vi var bättre än Småland, säger Niklas Gällstedt.

Redan några timmar efter straffsegern som ändå blev ett nederlag spelade Gästrikland en ny match. Den första av tre placeringsmatcher.

– Vi orkade inte ladda om utan förlorade mot Västergötland med 5–3, men nu ska vi avsluta snyggt och vinna de två sista matcherna mot Medelpad och Skåne, lovar Niklas Gällstedt.

Mer läsning

Annons