Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöden saknas i Valbo

Det går tungt för Valbo för närvarande.

I går kväll mot Borläge i NickBack Arena kom andra raka förlusten. Dessutom hemma i den egna hallen.

Och man gjorde inte ett enda mål.

Borlänge vann med de klara siffrorna 5–0 (1–0, 3–0, 1–0).

Annons

Valbo har tappat det spel man visade upp i början av serien. Då spelade man med god rörlighet, fantasi och fart och tog kloka beslut.

I de två senaste matcherna, mot Tierp i onsdags och Borlänge i går kväll, har ingenting fungerat och motståndarna har vunnit klara segrar.

– Det ser mörkt ut just nu. Vi saknar den där glöden i spelet som vi hade i början av serien. Vi är taggade och väl förberedda, men när vi kommer ut på isen så kör vi fast, säger Valbos tränare Tommy Sjödin.

Det fungerar dåligt inte bara åt ett håll.

Anfallen är dåligt organiserade och avsluten blir lite mest på måfå utan tanke bakom. Många av skottet nötte kortsargen bakom målet. Samtidigt spelade Borlänge bra försvarsspel med tät box som gjorde det trångt och stressigt för hemmaspelarna.

Defensivt knakade det i markeringsspelet, Borlänge spelade snabbt och aggressivt på pucken, hemmaspelarna hade svårt att hinna med och gav också sin målvakt Alexander Sahlin dåligt understöd.

– Det brister över hela banan. Främst är det passningsspelet som inte är som det ska. Genom dåliga passningar får vi inget flyt i spelet och tappar fart, säger Sjödin.

Borlänge var klart bättre i alla tre perioderna.

Valbo stretade emot bäst i första som ”bara” slutade 0–1. Ett mål som var misstänkt hög klubba, men domaren konfererade med sina linjemän och valde sedan att godkänna målet.

Matchen avgjordes i mittperioden. Gästerna vann den med 3–0 och avgjorde där matchen. Hemmaspelarna hängde inte med när gästerna satte press och man kunde också kontra in ett av målen.

Valbo måste nu snabbt tillbaka till det spel man hade före de här två senaste förlusterna. Närmast mot Enköping borta på söndag.

Insatsen mot Borlänge lämnar mycket i övrigt att önska.

Det var inte lätt att hitta Valbos tre stjärnor.

VALBO–BORLÄNGE 0–5 (0–1, 0–3, 0–1)

Första perioden: 0–1 (17.29) Nils Eriksson (Bradley Plumton).

Andra perioden: 0–2 (9.10) Albin Östman (Henrik Persson), 0–3 (11.08) Mikael Simons, spel fyra mot fem, 0–4 (17.46) Nils Eriksson (Johan Carlsson, Johan Björklund).

Tredje perioden: 0–5 (16.33) Henrik Bergenström.

Skott: 25–34 (7–14, 9–13, 9–7).

Utvisningar: Valbo: 3x2 min. Borlänge: 7x2.

Domare: Alexander Jidemo, Gävle.

Publik: 135.

Valbos tre stjärnor

Johan Lif, b

Viktor Hallström, c

Rasmus Axman, f

Mer läsning

Annons