Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golvat och nollat – igen

Fjärde raka hemmaförlusten.

Och över sex perioder utan ett mål i Läkerol Arena.

– Vi vill vara starka i vår egen borg. Det här måste vi ändra på till på lördag, säger Calle Järnkrok efter 0–3 mot HV71.

Annons

Det blev fyra mål framåt mot Linköping i tisdags. Men det var på bortais det – på hemmaplan har Brynäs det jobbigt för närvarande.

Senaste hemmasegern kom mot Skellefteå den 11 oktober, därefter fyra raka torsk.

Och de två senaste matcherna har Brynäs till råga på allt blivit nollade i "sin egen borg". 0–4 mot Frölunda och så 0–3 mot serieledande HV71 i går.

Senaste hemmamålet svarade Andreas Thuresson när han åtminstone fixade en pinne i strafförlusten mot Luleå. Sedan dess har det gått drygt sex perioder – eller för att vara exakt; 131 minuter och fem sekunder – utan att någon brynäsare hittat nätet i Läkerolen.

– Att bli nollade i två hemmamatcher i rad är inte kul. Så är det, det är inget snack om saken, säger tränaren Tommy Jonsson.

– Vi har det lite tungt hemma, det är aldrig bra, säger Calle Järnkrok.

Chanser saknades inte i går. Brynäs startade bäst med ett antal lägen innan HV71 tog ledningen i efterdyningarna av ett powerplay, och sedan ökade på till 0–2 som stod sig ända in i slutminuterna.

Järnkrok själv hade några av de vassaste chanserna, med ett par ramträffar, men Gustaf Wesslau i HV-kassen gjorde en stormatch.

Samtidigt som det gått lite troll i målskyttet för brynäsarna.

Kan ni göra något speciellt för att ändra på det här, Tommy?

– Det är klart att man kan, och vi jobbar med det varje dag. Vi skapade grymma lägen i dag, men man kan alltid analysera hur man kan göra saker annorlunda.

Har ni kommit fram till något specifikt ni ska göra?

– Ja, men det vill jag inte prata om här. Samtidigt hade ju Calle två ramträffar i dag också, så man måste komma ihåg att det är små marginaler mellan vad som blir mål och inte.

Nämnde Järnkrok, som gjorde 16 mål förra säsongen, står kvar på tre gjorda mål efter 22 matcher i höst.

Är det bara otur?

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte. Men jag kommer att fortsätta att skjuta och bara hoppas att det lossnar, säger Järnkrok.

Vad måste ni göra för att få in puckarna?

– Jag vet inte. Men jag har missat en j-la massa lägen, och det är det fler som har gjort. Och då blir det inte så många mål.

Det är faktiskt bara Växjö av alla lag som snittar färre mål än Brynäs på sin hemmaplan.

Lagkaptenen Jörgen Sundqvist lägger pannan i djupa veck och analyserar:

– Wesslau var bra i målet, men det kanske fattades att vi hade en gubbe därframme och skymde. Han går ganska hårt på skytten och då kommer han långt ut, men har vi en kille på linjen kan han inte göra det.

Det är för sent att göra något åt det nu – på lördag mot Modo kommer nya chanser.

Mer läsning

Annons