Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granström valde att stanna

Jonathan Granström nobbade Ryssland och stannar i Brynäs två år till.
Men en back ska värvas innan truppen är komplett. Och det får ta sin tid.
– Hellre att det blir rätt än att det tvunget ska gå snabbt, säger sportchef Michael Sundlöv.

Annons

Med Granströms positiva besked består nu truppen av 14 forwards, 15 om Sebastian Wännström återigen lånas ut från St Louis. Men Sundlövs känsla är att Wännström försvinner.

Ändå, 14 forwards, det är inte för många?

– Absolut inte. Det blir många matcher, och tuffa matcher, och vi kommer behöva alla spelare vi har.

Hur angeläget var det att få behålla Granström?

– Väldigt viktigt, han har mycket karaktär, och det visade han inte minst i slutspelet. Vi har ju dessutom gett honom tid, men när det inte blev något i Ryssland är vi självklart glada att han stannar.

Jonathan

Granström själv vill inte gå in på vilka klubbar som var intressanta, utan nöjer sig med att konstatera att Brynäs till slut var det bästa alternativet.

– Jag trivs väldigt bra här, både i Gävle och laget, och det ska bli kul att försöka försvara guldet. Vi har tappat några, men det är bra killar som kommit in också, så jag tror nog vi får ett slagkraftigt lag.

Niclas Andersén, som försvinner till KHL-laget Severstal Tjerepovets, måste dock ersättas. Brynäs har nu sex backar, plus Christian Djoos som kommer träna med A-laget. Men än så länge finns ingen ersättare standby.

– Vi har självklart följt marknaden och fått erbjudanden, men det har inte varit tillräckligt intressant, säger Michael Sundlöv.

Vad söker ni, en offensiv eller defensiv back?

– Gärna både och. Jag vill inte låsa mig vid något, det viktigaste är att det är en spelare som passar bra in i gruppen, sen får det ta den tid det tar.

Niclas Andersén är nöjd med sitt klubbval.

– Jag har kollat runt en hel del och pratat med killar i laget. Allting känns jättebra även om jag hade velat få allting klart mycket tidigare. Redan i början av maj hörde jag att det bara skulle ta ett par dagar. Nu drog det ut på tiden, säger han.

Han lämnar Brynäs efter fem säsonger där den sista slutade med guldfest. Men han kommer gärna tillbaka.

– Det känns som om jag inte är färdig här än och kommer väldigt gärna tillbaka. Men det beror väl på hur situationen ser ut då och om Brynäs är intresserat. Just nu är jag väldigt, väldigt glad att få den här chansen att spela i KHL, säger Niclas.

Mer läsning

Annons