Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granströms slit lönade sig – Brynäs vinnare igen

När det såg som mörkast ut klev han fram, krigaren Jonathan Granström.
Med tre sekunder kvar tryckte han in kvitteringen mot Växjö, som sedan blev en 4–3-vinst på straffar.
– Vi har hela tiden trott på det vi gör, helt ärligt, säger "Granis".

Annons

Det är inte lätt att tro honom.

Brynäs var på väg mot ett bottenrekord när Växjö hade en 3–1-ledning med sex minuter kvar. Ytterligare en förlust hade inneburit den sjunde raka på hemmais, i så fall den tangerat längsta sviten på hemmaplan i elitserien tillsammans med en likadan period 1987–88.

Ytterligare en förlust hade inneburit den åttonde raka totalt sett under säsongen, och att AIK skulle få ännu mer vittring i sin slutspelsjakt.

Men spelarna ville annorlunda – och det var Jonathan Granström som aningen oväntat blev en av de stora hjältarna. Han fördubblade sin målskörd för säsongen genom att först sätta 1–2 i andra perioden och sedan, med utplockad målvakt, jobba in kvitteringen.

– Fruktansvärt skönt! Speciellt med tanke på att det var Växjö vi mötte, det är ju de och AIK vi krigar emot för att nå slutspelet, jublar Granström.

Brynäs nöjde sig dock inte med en poäng, som det blev efter Ryan Gundersons sena kvittering mot Timrå i matchen innan. Nu blev det en bonuspinne också efter att Calle Järnkrok varit den ende som lyckats i straffläggningen.

– Jag tycker att Rahm (Robin) gör det riktigt bra på straffarna och Calle sätter ju sin straff riktigt snyggt, säger Granström, som spelade i förstakedjan efter att Jonas Nordquist petats.

Inte ens två psykologiskt jobbiga baklängesmål lyckades störa hemmalaget den här gången, och då tänker vi på:

4 0–1 i första perioden trots att Brynäs hade inlett bäst, och sedan...

4 1–3 med bara fyra sekunder kvar av andra perioden.

– Vi har en jäkla bra lagmoral. Vi tror verkligen på det vi gör, säger "Granis":

Med sju raka förluster, har ni verkligen trott på det ni gör?

– Jag tycker faktiskt det, helt ärligt. Det är lätt att deppa, men det har inte alls varit så. Vi har haft diskussioner om vad det är vi gör och har haft högt i tak. När vi spelar bra vet vi att vi kan vara riktigt bra, alltså.

Christian Djoos, backen som med hjälp av en liten bit av byxan lyckades rädda Brynäs undan ett givet 1–4-mål i tredje perioden, medger dock att tvivlet har funnits där. Emellanåt.

– Ibland tvekar man ju, när det är så stora resultat. Men vi har ändå tränat bra under uppehållet och trott på det vi gör, så vi visste att det skulle vända, säger Djoos, som avslöjar hur snacket gick inför tredje perioden.

– De stora ledarna i laget höjde rösten och sa att vi skulle vända det här.

Vilka då?

– De med bokstäver på bröstet framför allt. Men även de som varit med ett tag, som "Honken" till exempel. Alla sa att vi skulle vända.

Mer läsning

Annons