Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldläget blev till silver

Nej, det gick inte den här gången heller.
Gästrikland förlorade ännu en final i TV-pucken. Den här gången på ett mycket tungt sätt – 4–3 i sudden death.

Annons

– En förlängning i TV-pucken är det värsta och bästa i sportväg man kan uppleva. Tyvärr fick vi uppleva det jobbiga, säger tränaren Petter Olsson.

Det som började så bra slutade med en gastkramande förlängning, där Stockholm drog det längsta strået. Gästriklands spelare kunde förtvivlat se hur Stockholmarna firade guldet i en klassisk Tv-puckshög efter att William Wikman avgjort matchen med ett vinkelskott bakom Hugefostrade Felix Sandström i gästrikarnas kasse.

– Felix har varit strålande genom hela turneringen och att han sätter det där skottet nån centimeter under ribban är bara att lyfta på hatten för. Vi hade lika gärna kunnat avgöra i ett tidigare skede av förlängningen, menar Petter Olsson.

Han och resten av ledarna fick peppa sina grabbar så gott det gick efter det snöpliga avgörandet och självklart var det många besvikna miner i omklädningsrummet.

– Första halvtimmen efteråt var det tungt och tomt, men sedan tycker jag att grabbarna tog det bra. De vet att de gjort en bra turnering och har mycket hockey att se fram emot.

Redan till helgen startar U16-serien för Brynäs, där alla spelare i Gästriklands lag från och med nu hör hemma.

En av dem är Jens Lööke från Valbo, som var strålande i finalen och i hela turneringen. Han gav Gästrikland ledningen i början av matchen och Lucas Carlsson, med Hille/Åbyggeby som moderklubb, ökade på till 2–0 i slutet av den första perioden.

Stockholm reducerade till 2–1 i början av andra perioden. Men när Oliver Nordberg, som har spelat i Brynäs sedan sina första skridskoskär, gjorde 3–1 kändes det som att Gästrikland äntligen skulle få höja TV-puckstrofén efter 38 långa år.

Men Stockholm ville annat och kom tillbaka och via två mål i power play både reducerade och kvitterade man.

– Power play blev avgörande i matchen. Vi gjorde våra två första med en man mer och de gjorde två i andra perioden. Jag tycker vi hade ett bra box play ändå, men alla lag har tränat mycket på power play eftersom det blir så avgörande, menar Petter Olsson.

I förlängningen, som var av sudden death-modell i max tio minuter, var det Gästrikland som tryckte på för ett segermål. Jens Lööke var fortsatt pigg och hade ett par bra chanser. Men så i ett obevakat ögonblick skar William Wikman in från högerkanten och sprätte upp segermålet bakom en tappert kämpande Felix Sandström i kassen.

Felix som spås vara Brynäs nästa stormålvakt fick lite plåster på såren genom att tilldelas Stefan Livs målvaktspris som TV-puckens bästa målvakt.

– Med lite distans till det här kommer vi alla känna att vi gjort en jättebra turnering. Vi har byggt ihop en fin grupp som har mycket kvar att se fram emot, säger coachen Petter Olsson.

Mer läsning

Annons