Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldsnacket tände Skellefteå

Gävle och Brynäs hade laddat för SM-guld. Det använde Skellefteå som extra tändvätska.

– När vi kom hit innan matchen hade någon tapetserat vårt omklädningsrum med guldlöpsedlar, berättar tränaren Anders Forsberg.

Annons

Inte nog med att de stora ljusskyltarna vid E4 norr och söder om Gävle gratulerade Brynäs till SM-guld. När Skellefteå kom till Läkerol Arena fick lagets tränare en rejäl förolämpning rakt i ansiktet.

– Vi har ett litet rum bakom vårt omklädningsrum där vi tränare får byta om. Och döm av vår förvåning när hela rummet var tapetserat med löpsedlar från en av kvällstidningarna där det stod att Brynäs vunnit guld.

• Vad tänkte ni då?

– Vi skrattade åt det och använde det som extra inspiration. Vi tog lite bilder och tog faktiskt ned en av löpsedlarna och satte upp i det stora omklädningsrummet där spelarna bytte om.

• Men behövdes det verkligen extra motivation inför de här matchen?

– Nej, egentligen inte. Men det var lite roligt och vi fick extra kraft. Men samtidigt förstår jag att ni tidningar måste förbereda, men vi tror att det var nån i Brynäs som satt upp de där och kanske glömt att vi skulle ha det omklädningsrummet.

Anders Forsberg tyckte också att det var Skellefteås tur att vinna efter allt slit laget lagt ned i de tidigare finalmatcherna.

Och inte ens när Hannu Pikkarainen hakade upp Martin Johansson i början av förlängningen – och Brynäs fick straff – darrade Forsberg.

– Alltså det är aldrig roligt att få en straff emot sig som Silfverberg ska lägga, men min förhoppning var att Jocke Eriksson skulle läsa honom och tvinga Jakob att ta ett tidigt avslut och precis så blev det.

• Du menar att Eriksson psykade ned Silfverberg?

– Ja, i alla fall vet jag att Jocke har ett övertag på Jakob. Dom där två känner ju varandra väldigt väl sedan juniortiden och Jocke tvingade Jakob att skjuta tidigt med lite marginal – och då gick pucken i stolpen.

Några minuter senare tystnade hela Gävle när i stället Skellefteå avgjorde genom Oscar Lindberg som lyfte upp segerpucken i nättaket 6.35 in på förlängningen – hans första mål i slutspelet.

– Nu handlar det om det klassiska, att ta en match i taget. Jag tycker vi har en bra möjlighet att vända det här. Jag skiter i att jag sabbade deras fest. Men det var en lättnad att se pucken gå in och att finalen lever, sa Lindberg inför fortsättningen i Skellefteå i morgon, tisdag.

Mer läsning

Annons