Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunderson hittade rätt en gång i alla fall

– Jag var usel i kväll, sa Ryan Gunderson.

– Så det var tur att jag gjorde någonting rätt till slut...

Det betydde en poäng för Brynäs borta mot HV71, som vann med 4–3 efter förlängning.

Annons

Bortamötet med HV71 hade bara 39 sekunder kvar av ordinarie tid när Ryan Gunderson gjorde något riktigt bra – lyfte in kvitteringen till 3–3 och räddade en i det här läget enormt viktig poäng åt sitt Brynäs.

Sen tog det visserligen bara 56 sekunder in på förlängningen innan Jason Krog avgjorde för HV71.

– Tungt, sa Gunderson.

– Vi behöver varje poäng, så det var trist att vi knappt ens hann vara med och kriga om extrapoängen innan det var avgjort.

Brynäsbacken hade alltså ingen av sina bättre kvällar i Kinnarps Arena i går. Han var inne på HV71:s båda första mål och hittade sällan rätt med vare sig passningar eller skott.

– Skönt att man åtminstone fick lite revansch innan matchen var över, sa Gunderson om sin lyftning från blå linjen som seglade förbi en totalt skymd Gustaf Wesslau.

I det läget spelade Brynäs sex mot fem, Johan Holmqvist lämnade sin kasse efter en time out knappa minuten före slutet och pucken letade sig fram till Gunderson, som mer eller mindre på chans lyfte in den mot HV-målet.

– Skön känsla när den satt...

Men jublet blev som sagt inte långvarigt. En poäng i Jönköping samtidigt som AIK vann sin match mot Växjö betyder att det där ständigt krympande gapet på varsin sida om slutspelsstrecket nu är nere i tre poäng.

– Det där är inget vi kan fundera så mycket över, sa hårt pressade Brynästränaren Tommy Jonsson.

– Vi kan bara fokusera på det vi kan påverka själva, just nu är det Modomatchen på torsdag som vi koncentrerar oss på. Och av det jag fick se i kväll tycker jag ändå att vi kan vara lite mer optimistiska. Att åka hem från Jönköping med en poäng är inte så illa, även om jag givetvis mycket hellre haft tre…

Johan Harjus 1–0 för Brynäs i mitten av första perioden var annars den öppning Brynäs behövde. Och så långt var visserligen skottstatistiken ojämn – stor HV-favör – men matchen var ganska jämn. Daniel Widing och Sebastian Luritzen (i power play) hade varsitt riktigt bra läge att fixa en välbehövlig fullträff till.

Men det blev bara ett mål.

Och bara en bra period.

– I den andra blev vi på tok för passiva, sa Tommy Jonsson.

– Att vi ändå hade oavgjort efter två perioder fick vi vara riktigt nöjda med, så jag tycker killarna gjorde det bra som samlade ihop sig i sista perioden och fortsatte kämpa, även sedan HV fått ett rätt slumpartat 3–2-mål.

Amerikanen Jason Krog blev till slut HV71:s "Brynäsdödare" genom först sitt 3–2 på en målvaktsretur från Johan Holmqvist, och därefter ett snyggt 4–3 i sudden efter en perfekt framspelning av kedjekompisen Rhett Rakhshani i ett läge när de fyra Brynässpelarna ute på banan inte hängde med alls.

Brynäs försökte och ville mycket.

Men HV71 vann.

– Vi hade behövt tre poäng. Men vi får vara nöjda med en, sammanfattade Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons