Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häftig satsning från GGIK/Sandviken för att hänga kvar

Gävle GIK/Sandvikens IK laddar för att försöka kvala sig kvar i division 2.

En liten och tunn trupp har nu fått en oväntad förstärkning.

Jonas Floberg och Anders Lust är SIK-killar som kommer att spela med moderklubben och tar dessutom med sig tre kompisar.

Annons

– Det känns precis som det lyft vi behöver efter en strulig och jobbig säsong. Extra kul att de själva tog kontakt och ville hjälpa oss att fixa ett nytt kontrakt, säger lagledaren Pierre Mikaelsson.

Floberg och Lust är båda födda 1983 och kommer från Sandviken för att tidigt ta vägen ut till större lag.

Floberg hamnade i Brynäs där han gjorde 69 elitseriematcher. Sedan blev det Kiruna, Piteå, Sundsvall och Björklöven och totalt över 350 matcher i Allsvenskan.

Lust hamnade i Valbo, sedan collagehockey i USA innan det blev tre säsonger i norska Frisk Asker. Tillsammans varvade de ner i Hammarby Fans i division 2 för att sluta i höstas.

– Men dom har hållit igång där hela tiden och det är klart att det blir ett lyft för oss. Hockeymässigt håller dom helt klart bra klass och det här gäller ju under kvalspelets två veckor, säger Mikaelsson.

Med sig till Sandviken har de också Mikael Juhlin, Markus Nordberg och Henrik Bonnevier som också spelade i Hammarby ifjol.

– En hel femma som förstärker och breddar känns oerhört bra. Sedan får vi se om alla kan vara med samtidigt. Alla bor ju i Stockholm, säger Mikaelsson.

GGIK/SIK har sedan länge varit klar seriejumbo och har bara vunnit två av 30 matcher. Nu återstår tre seriematcher innan det viktiga kvalet för att stanna kvar i tvåan startar.

– Vi hoppas att killarna kan komma på någon träning och kanske spela i hemmamatchen på fredag mot Smedjebacken, avslutade Mikaelsson.

Mer läsning

Annons