Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är utfryst i Brynäs

För några år sedan spåddes Emil Sandin en lysande framtid i Brynäs.

Nu är han isolerad i klubbens frysbox – för gott.

– Han kommer inte att få någon istid i Brynäs i vinter, säger sportchefen Micke Sundlöv bestämt.

Annons

I dagens tidning medföljer en bilaga inför elitseriesäsongen som startar till veckan. På mittuppslaget publicerar vi en lagbild där årets Brynästrupp stolt poserar. Men det fattas en spelare på bilden – forwarden Emil Sandin.

23-åringen är fullständigt utfryst av klubbledningen och får inte ens träna med A-laget, utan är förvisad till juniorerna för att få vara på is.

– Det är inga konstigheter. Vi försöker hitta en lösning för Emil så att han kan fortsätta spela ishockey i någon annan klubb, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

En allvarlig körtelfeber gjorde Sandin oförmögen att delta under den viktiga grundträningen på försommaren. Men det är inte därför han varken fått träna med A-laget, eller spela i någon av träningsmatcherna.

I stället har Emil Sandin, trots att ett år återstår på kontraktet, hamnat i sportchef Sundlöv och tränare Jonsson/Larssons frysbox.

– Det här är inget som vi bestämt nu den senaste tiden. Jag berättade för Emil redan i våras att han inte kommer få någon istid i Brynäs den här säsongen, säger Micke Sundlöv.

Varför då?

– Även om vi har ett gällande avtal med honom ville vi vara ärliga och berätta det tidigt. Vi känner att kört fast. Tyvärr fastnar det ibland för vissa individer.

Är det du som sportchef eller tränarna som inte vill ha honom i laget?

– Det är ett gemensamt beslut mellan mig och tränarna. Emil var borta en del redan förra säsongen och lånades sedan ut till Mora där han blev skadad. Han har knappt spelat på en hel säsong.

Vad händer nu, ska han spela och träna med juniorerna, får han ens spela med J20?

– Får och får. Ja, det får han väl eftersom det är okej att ha överåriga spelare i J20-serien. Men vi försöker hitta en lösning som är bra för bägge parter.

• Som innebär?

– Att vi ska hitta en annan klubb där Emil kan spela i den här säsongen. Jag hoppas att det ska vara nära förestående för Emils skull.

Men faktum är att Emil Sandin inte ens får spela med Brynäs juniorlag. I går hade J20 träningsmatch mot Timrå och Sandin fanns inte på isen.

– Det kan jag väl tycka är lite synd, för jag har ändå gått med på att träna med J20, säger Sandin som är besviken på situationen men ändå valt att acceptera läget.

– Jag har bara gjort som de sagt åt mig att göra och det är att träna med J20-laget.

Hur känns det?

– Det är lite märkligt och konstigt men jag vill inte kommentera så mycket just nu.

Vad vill du ska hända här framöver, blir du utlånad till någon annan klubb, eller?

– Nej, utlånad kommer jag inte att bli. Men jag hoppas att det löser sig på annat sätt, säger Emil Sandin.

Mer läsning

Annons