Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han har bästa skottet i ligan"

Jakob Silfverbergs straffmål blev förstasidesnyhet i Ottawa.

– Jag tänkte lite på den missade straffen i SM-finalen förra året och hann bli lite nervös, säger Silfverberg till Sportbladet.

Annons

Mycket i de kanadensiska tidningarna handlade om det faktum att Ottawa Senators äntligen gjorde mål igen, för första gången sedan stjärnbacken Erik Karlsson skadade hälsenan.

Jakob Silfverbergs straffmål på Martin Brodeur, av många ansedd som den bäste NHL-målvakten genom alla tider, fick förstås också en hel del uppmärksamhet – vilket inte minst Ottawa Suns förstasida på tisdagen var ett bevis på.

Daniel Alfredsson sade till samma tidning för bara någon vecka sedan att "Silfverberg har det bästa skottet i hela NHL." Och var nöjd med samarbetet när de båda för första gången spelade i förstakedjan ihop.

– Silfverberg är en kille som definitivt har offensiva kvaliteter. Det var första gången vi spelade ihop och jag tycker att vi hade en del kemi, sade "Alfie" enligt Ottawa Citizen.

Silfverberg försökte, enligt de kanadensiska tidningarna, att bortse från det faktum att han stod öga mot öga med en av tidernas bästa målvakter.

– Jag tänkte inte på det sättet, jag var mer glad att få möjligheten att ta en straff. Jag ville bara göra det bästa av det och göra mål, och det var det som hände, sade ex-brynäsaren.

För Sportbladet medgav Silfverberg dock att han var nervös.

– Jag tänkte lite på den missade straffen i SM-finalen förra året och hann bli lite nervös. Och den satt väl inte exakt där jag hade tänkt men den gick in och det var det sköna, sade Silfverberg till Sportbladet.

I motsats till hur vi gör i Sverige räknar de inte in avgörande mål i straffläggningen i den individuella statistiken i NHL. Jakob Silfverberg står kvar på två gjorda NHL-mål, således.

Mer läsning

Annons