Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han missar hela kvartsfinalen"

(Uppdaterad) Brynäsbacken Simon Bertilsson missar troligen resten av kvartsfinalserien mot Frölunda.

– Minst en vecka blir han borta i alla fall, säger Brynäs massör Glenn Hellström.

Annons

I Brynäs är det egentligen locket på när det gäller skador under slutspelet. Men via klubbens egna officiella twitterkonto läckte det i går ut att Simon Bertilsson är fingerskadad – precis som Sporten rapporterade i går – och att han inte spelar mer i kvartsfinalserien.
– Det är i alla fall inte jag som sagt det, säger Hellström som däremot bekräftar att Bertilsson tvingas vila den närmaste veckan.
Det var alldeles i inledningen av den första matchen mot Frölunda i söndags som Bertilsson fick en smäll mot handen. Redan på söndagskvällen röntgades Bertilssons hand och bilderna ska ha visat att ett finger är skadat. Nu är det absolut stillhet som råder de närmaste dagarna.
Bertilsson är själv belagd med munkavle av Brynäs. Men även om det handlar om en spricka eller mindre fraktur så är det tänkbart att spela med någon typ av skydd när handen är tillräckligt stark igen.
Sebastian Lauritzen spelar inte heller i kväll. Han var hos läkare i går för att få behandling för den belastningsskada som uppstått när han kompenserat smärtan från sin tidigare magskada.

Mer läsning

Annons