Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här börjar Enterfeldt revanschen

Sebastian Enterfeldt körde en matchanalys tillsammans med några spelare från Luleå en halvtimme efter slutsignalen.

Vi såg att backen Janne Sandström var en som tog sig tid att byta några ord med sin gamla lagkamrat.

– Äh, killarna ville gärna snacka med mig efter 8–1 där uppe så nu fick dom stå ut med det här, sa Brynäs tvåmålsskytt efter segern med 3–1.

Annons

Och ja, han hade ett skönt leende på läpparna – för lite extra är det förstås att sätta dit sitt gamla lag och dessutom bli matchhjälte med dubbla mål.
– Brakförlusten i Luleå var borta redan dagen efter och det var ingenting vi tänkte på nu.

Men efter förlusten i slutspelet i European Trophy också så kanske det var våran tur att vinna, försökte Enterfeldt när han skulle analysera vidare.

Som den blygsamme lagspelaren han är förstod vi snabbt på snacket att han inte direkt skröt om sina två mål. Men sporten ville i alla fall ha en beskrivning av hans tionde och elfte fullträff för säsongen.

Vi tar det i tur och ordning...
1–0 3.23 in på första perioden:
– Kanske inte det hårdaste skottet jag har skjutit. Ärligt talat såg jag inte ens hur den gick in. Jag försökte bara flippa ner den på mål och helt plötsligt låg pucken i nätet. Han ska väl ta den men det var en skön start för oss.
3–0 13.26 in på den andra perioden:
– Det var ju en kanonpassning av Thuresson i power play. Jag fick stå helt ensam och fick bra träff med ett direktskott och det blev en lång förflyttning på deras målvakt. Skönt att få utdelning i numerärt överläge också.

Han var förstås riktigt nöjd med matchinledningen då Brynäs sköljde över ett passivt Luleå. Efter ledningsmålet kom också 2–0 när Andreas Thuresson vispade in en retur.
– Vi pressade ner dom rejält. Men hela laget var riktigt taggat efter båda förlusterna tidigare i veckan då vi också har spelat bra. Nu skulle vi vina den här matchen och ha tre poäng. Det gjorde vi bra även om vi kanske inte kunde fullfölja på samma sätt som vi startade.

Men det räckte mer än väl. För när Luleå försökte komma tillbaka spelade Brynäs ett utmärkt försvarsspel och så hade "Honken" i målet bestämt sig för att stänga igen. När Sami Sandell reducerade med knappt sju minuter kvar att spela blev det aldrig någon panik.

Själv fick han mycket speltid i alla dess former – både i pp men också i numerärt underläge. Att han alltid, alltid jobbar stenhårt för laget vet vi. Men med sina två mål är han nu tillsammans med Johan Harju laget bästa målskytt med elva fullträffar.

Sina två tidigare elitseriesäsonger i Luleå har han slutat på nio respektive åtta mål. Det har han redan passerat och det återstår 20 matcher av serien. Hans personbästa på 22 poäng från ifjol har han nu också tangerat (11+11).
– Jag har utvecklats som hockeyspelare sedan jag kom tillbaka till Brynäs. Offensiven kanske är en sådan sak och även om mål och assist inte är allting på en hockeyplan så är det så klart skönt att producera framåt också.

Med tre sköna poäng får Brynäs ett litet minibreak i serien. Nästa match är på lördag borta mot Växjö.
– Det var en viktig seger och nu har vi lite häng på topp fyra i serien. Det är dit vi siktar, avslutar Enterfeldt.

Mer läsning

Annons