Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här dör den första SM-semifinalen

Daniel Widing var bara en av alla som missade jättelägen i förlängningen när Brynäs förlorade mot Färjestad med 2–3.

Annons

– Hockey är inte rättvist. Men vi får skylla oss själva som inte gör mål i sudden, säger han.

Det blev till slut Färjestad som vann rond ett i semifinalen.
Men det behövdes drygt 23 minuters högdramatiskt förlängningsspel för att skilja lagen åt. Patrik Lundh, som missat en straff 18.18 in på första suddenperioden, tog vara på en retur och skickade in pucken i öppen kasse efter 3,23 av den andra förlängningsperioden.

Brynäs hade
mängder av heta lägen i fjärde perioden. Mads Hansen frispelades av Jesper Ollas, men inbytte Fredrik Petterson-Wentzel – han som fick ta över efter att Cristopher Nihlstorp skadats av Sebastian Wännströms klubba i tredje perioden – lyckades rädda med stor möda.
Jonathan Granström hade nästa friläge, och därefter fumlade Petterson-Wentzel in pucken i egen stolpe efter ett långskott av Jakob Silfverberg – men tog snygg revansch när Calle Järnkrok därefter fick öppet mål.
– Jag stod faktiskt och jublade i båset där, erkänner Daniel Widing.
– Han kom upp riktigt bra deras målvakt och gjorde några jätteräddningar.

Själv hade han en livsfarlig styrning kort efter Patrik Lundhs missade straff. Jonathan Granström slängde sig och frispelade Widing, som dock fick pucken över målet.
– Det var en chansstyrning, men det var otroligt nära.
• Känns det lite typiskt att Färjestad vinner en sån här match?
– Typiskt vill jag inte säga, men lite så är det. Det ser ju alla att vi ligger på och pressar. Vi känner oss starka. Det är lite frustrerande att vi inte får något mål.
Widing var den som spelade fram Mattias Ekholm till 1–0 och den som kvitterade till 2–2 med ett skott i Petterson-Wentzels högra kryss med tio minuter kvar av ordinarie tid.
– Jag kände mig pigg. Skönt att göra mål, jag trodde att det fortfarande var Nihlstorp som stod i mål, han är ju högerplockare, säger Widing skämtsamt.
• Ni har tappat hemmaplansfördelen nu kan man säga?
– Ja, lite så är det. Men vi visade ju att vi kunde vinna i Scandinavium, så det spelar inte så stor roll.
– Det som är positivt nu jämfört med tidigare slutspel mot Färjestad är att vi känner att vi är med och konkurrerar på lika villkor nu. Förut var vi underdogs, nu är vi på samma nivå.

Widing ville
inte kommentera domarna – som bara hittade en Färjestadsutvisning under hela matchen – men tyckte att det var en snäll tillställning.
– Det var väl bara jag som spelade ovårdat, säger Widing och tänker på armbågstacklingen han delade ut på Rickard Wallin.
– Det var brutalt fult, det är såna saker jag själv hatar. Men jag pratade med Wallin efteråt. Det var ett hjärnsläpp, en blackout.

Niklas Svedberg, som plockat Patrik Lundhs straff men senare fick släppa in en puck från samma Färjestadsanfallare, var riktigt besviken efter matchen.
– Det känns förjävligt. Vi satte grym press på dem, sedan är det ett slumpmål som avgör, säger Svedberg.
Matchvinnare Lundh, som fick en blodig läpp som minne efter målet, var desto nöjdare:
– Jätteskönt att vi fick en bra start, det var viktigt. Det var en laginsats hela vägen.

Mer läsning

Annons