Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hyllas ”Honken” av moderklubben

Nya Ersand Arena är invigd – och målvaktslegendaren Leif ”Honken” Holmqvist har fått sin vepa upphissad i taket.

Efter moderklubben Strömsbro IF:s hyllning kunde han, lätt rörd, konstatera:

– Det här värmer hjärtat.

Annons

Han är en av tidernas mest folkkära hjältar i Tre Kronor – och en gång i tiden ansågs han vara världens bäste hockeymålvakt.

Nu har 69-årige Leif ”Honken” Holmqvist även fått sin plats i taket på Strömsbro IF:s nya ishall.

”Honken”, som åkte till Strömsbro från sitt hem i Huskvarna över dagen i går, fick en egen hyllning i samband med invigningen av arenan. När han klev av isen skanderade publiken ”Honken! Honken!” och huvudpersonen själv svarade med en hjärtlig vinkning.

– Det är jättekul att bli uppmärksammad på det här viset. Jag är så glad för att folk kommer ihåg en. Jag kämpade mycket här en gång i tiden, säger ”Honken”, som inledde karriären i Strömsbro IF i slutet på 50-talet.

Då var det utomhus som gällde – och först nu har ungdomarna fått tak över huvudet.

– Nu slipper ungdomarna spela i regn, snö och blåst. Den här hallen betyder väldigt mycket för Strömsbro och jag önskar alla ungdomar lycka till, säger ”Honken”.

Strömsbro IF:s ordförande Lars-Göran Löhman sken som en sol i samband med invigningen.

– Det går inte att beskriva glädjen jag känner. Till slut har vi fått vår hall. Och slutresultatet överträffade mina förväntningar, säger Löhman.

Strax före invigningen fick föreningen dessutom klart med en sponsor – Ersand Förvaltning AB. Därmed fick arenan sitt namn i går – Ersand Arena.

– Jag blev glad när jag blev tillfrågad av Strömsbro, det var ett fint erbjudande. Jag har själv en son som spelar ishockey och en dotter som håller på med konståkning. Det känns roligt att få möjlighet att stödja idrotten, säger Ersands ägare Erik Sandström.

Mer läsning

Annons