Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harju ensam målskytt

Brynäs nollade Växjö och tog två viktiga poäng.

Men Tommy Jonsson var inte särskilt nöjd med spelet efter förlängningssegern på bortaplan.

– En dag då inte benen var med, säger Brynästränaren efter 1–0 och åttonde raka segern mot Växjö.

Annons

Det kanske var Brynäs monstersvit som skrämde Växjö.
För den här gången hade Smålandsklubben alla chanser att bryta den sju matcher långa förlustsviten – när Brynäs inte alls fick sitt spel att stämma.
Växjö radade upp målchanser, framför allt i den första och andra perioden, men hela tiden gjorde sig Brynässpöket påmind.

Eller snarare var det Johan "Honken" Holmqvist, Brynäsmålvakten, som fick axla rollen som spöke i Vida Arena.
– Han var lysande, berömmer tränaren Tommy Jonsson.
– Det var tur att vi hade honom när vi hamnade på hälarna och i tidsnöd. "Honken" tillsammans med försvarsspelet var bra, fortsätter Brynästränaren, som ändå tacksamt kunde konstatera att det ändå var mållöst efter två perioder.
– Det var en sådan match då vi inte hade benen med oss riktigt. Vi tänkte att vi skulle göra saker lite annorlunda inför den tredje perioden. Spela med ett större tålamod och täppa till i mittzonen.

Sagt och gjort. När Brynässpelarna anammade Tommy Jonssons order lättade Växjös press och i princip ingenting hände fram till att matchuret förkunnade att den ordinarie tiden var över.

Och när Växjö drog på sig en utvisning i förlängningsspelet svarade Brynäs direkt.
Johan Harju blev också matchhjälte när han framför motståndarmålet tog emot en passning från Sebastian Lauritzen och lyfta snyggt upp pucken i nättaket.

Nu får Brynäs också tillbaka sin JVM-trio, Elias Lindholm, Christian Djoos och Emil Molin, som förlorade lördagens JVM-final mot USA. Brynästränaren räknar med att de spelar på tisdag mot HV71.
– Jag måste ju ta ett snack med dom, hur de känner sig. Men jag hoppas att de spelar på tisdag, säger Tommy Jonsson.
Calle Järnkrok ser också fram emot att få spela med kusinen Lindholm igen, efter att Sebastian Lauritzen vikarierat för honom i Järnkroks kedja.
– Han kommer säkert hem lite smågrinig och det är nog bara bra. Men jag har inte vågat ringa honom än, säger Järnkrok och passar samtidigt på att hylla "Honkens" insats mot Växjö.
– Han hade med sig hammare och spik, han var grym.

LINUS NORBERG

Mer läsning

Annons