Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harju klar för Brynäs – och Lauritzen stannar

Brynäs presenterade Sebastian Enterfeldt som sitt första nyförvärv förra veckan.

Nu är nästa spelare från Luleå klar – forwarden Johan Harju.

Dessutom har Sebastian Lauritzen bestämt sig för att stanna i Brynäs.

Annons

Johan Harju var stjärnan som kom hem till Luleå igen efter två säsonger i KHL, NHL och AHL – men aldrig hittade rätt i tränaren Jonas Rönnqvists spelsystem och till och med bänkades.

Efter rykten om en fortsättning i Skellefteå, Frölunda eller KHL, så väljer nu 26-åringen, precis som Sporten tidigare skrivit, svenska mästarna som nästa klubbadress.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv bekräftar övergången.

– Ja, vi är överens om ett tvåårskontrakt. Harju är en toppspelare i elitserien för mig. Jag vet inte om jag håller med om att hans säsong i Luleå var misslyckad – han gjorde ändå 15 mål.

• Vad hoppas du att han ska kunna prestera i Brynäs?

– Harju är en kille vi vet har kapacitet att producera. För mig är han en spelare som ska göra plus 25 mål, han har ett fruktansvärt bra handledsskott.

• Är han Silfverbergs ersättare?

– Man kan inte ersätta Jakob, men de spelare vi tar hit ska passa in i vår grupp och vi ska ha ett lag som är lika slagkraftigt som det vi haft den här säsongen. Självklart hoppas vi att Harju ska svara för en del av den produktion Silfverberg gjorde och fylla tomrummet efter honom.

Johan Harju vill inte själv likställa sig med Jakob Silfverberg.

– Silfverberg har ju varit överlägset bäst i elitserien, det går inte att jämföra sig med honom. Det går inte att värva in en spelare som uträttar allt det han gjort för laget men jag ska absolut vara en av de ledande spelarna – och bidra med det som jag är bra på, säger Harju till tidningen NSD.

Forwarden tvingades lämna Tre Kronors VM-lag för några dagar sedan och kommer till Gävle på måndag när Brynäs börjar träna igen.

• Hur känns klubbytet?

– Jättebra. Det är en bra klubb, de verkar spela en rolig hockey och det är det jag letar efter – att få känna glädje på isen igen. Det är den jag har saknat, glädjen, men nu känns det som att jag gjort rätt val, säger han till NSD.

Förutom att det andra nyförvärvet är klart kan vi också berätta att Sebastian Lauritzen nu bestämt sig angående sin framtid. Trots locktoner från flera andra klubbar, bland annat Färjestad, väljer "Basse" att stanna i Gävle.

– Det känns mycket bra. Han trivs hos oss och vi trivs med honom. Vi har stött och blött en kontraktsförlängning under en tid – och nu får vi en frisk och hel Lauritzen kvar i laget, säger Micke Sundlöv.

Lauritzen har precis som Johan Harju skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs.

Mer läsning

Annons