Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela Brynäs i otakt

Andreas Dackell gjorde sin första elitseriematch sedan bortamötet med Luleå den 12 oktober i fjol. Men comebacken slutade precis som då – med förlust. Linköping vann rättvist med klara 5–2.

Annons

– Vi ställde till det för oss själva. Slarvade lite för mycket i egen zon, sammanfattade Dackell.

Den 39-årige veteranen såg dock inte allt för missnöjd ut där han stod utanför omklädningsrummet. Han var visserligen rejält trött och svetten droppade bokstavligen från pannan. Men att äntligen ha gjort comeback efter drygt fyra månaders skadefrånvaro kändes så klart skönt, trots att det blev förlust.

– Med tanke på att jag inte spelat på så länge kändes det helt okej, det måste jag säga.

Och knäet?

– Bara bra. Jag fick till och med några ordentliga smällar på det, men kände ingenting.

Han har aldrig tidigare varit borta så länge från hockeyn på grund av skada och rehabiliteringen har varit ordentligt tung många stunder. Men Dackell betonar att han hela tiden hållit modet uppe. I balansplattan har han till och med fått en riktigt god vän.

– Jag känner den utan och innan, säger han och skrattar.

– Nej, men allvarligt talat så har den här tiden gått rätt så bra. Jag kunde börja köra på gymmet nästan direkt efter operationen, cykla utan att känna smärta och jag har till och med kunnat åka skridskor en längre tid, om än mycket på egen hand.

I Cloetta center på tisdagskvällen matchades Dackell försiktigt i fjärdekedjan tillsammans med Joachim Rhodin och Mads Hansen. Det blev sammanlagt drygt 13 minuters spel, men på den tiden hann Dackell med en hel del. Framspelningen till Rhodin kunde exempelvis mycket väl ha resulterat i 2–1 till Brynäs.

– Ja, det var kul att vara med igen. Synd bara att resultatet blev som det blev.

Han är dock inte orolig inför framtiden. Det lag han nu kommit tillbaka till är trots tisdagens förlust ett gäng med flyt och positiva tankar.

– Grabbarna har varit ruggigt bra hela säsongen och egentligen aldrig haft någon dipp. Nu får jag försöka tillföra det jag kan och hoppas att det går lika bra även framöver.

Tids nog ska han också ha tillbaka C:et på bröstet som även i går satt på Jakob Silfverberg.

– Vi visste ju inte riktigt hur det skulle funka för mig här i dag. Vi tar det vartefter.

Tränaren Tommy Jonsson var imponerad av 39-åringens comeback i elitserien.

– Över förväntan. Han fattade kloka beslut och valde rätt lösningar hela tiden.

Vad betyder det att ha honom tillbaka?

– Det betyder jättemycket att han är tillbaka, inte minst i special teams (power play och box play) framöver när han är i ännu bättre form.

Med matchen som helhet var han däremot inte lika nöjd.

– Jag är riktigt besviken på den här insatsen. Vi kändes tama och var inte beredda att ta kampen.

Mer läsning

Annons