Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela Brynäs var på gång på Hovet

Det var de ovanliga målskyttarnas eftermiddag – i Brynäs bästa bortamatch den här säsongen.

Samtliga lagdelar imponerade och AIK lyckades aldrig hitta något motvapen.

– ”Honken” var grym. Då hakade vi andra på, säger målskytten Sebastian Wännström efter 4–0-segern.

Annons

Brynäsforwarden Sebastian Wännström har gjort två straffmål den här säsongen – i går kom också hans första spelmål i elitserien hittills.

Wännströms läckra fullträff betydde 0–3 och med drygt tre minuter kvar av andra perioden kändes AIK som ett slaget lag.

– Ju fler mål vi gjorde, desto tryggare blev vi. Men vi var det bästa laget i stort sett hela tiden och vi körde ända till slutsignalen ljöd. Det var aldrig något snack om saken, säger Wännström och ger sedan stort beröm till Brynäsmålvakten Johan ”Honken” Holmqvist.

– Det kändes jäkligt tryggt att ha honom där bak i dag. Han var ordentligt på g och ingav ett lugn i hela laget.

I början på den andra perioden gjorde Jörgen Sundqvist sitt andra mål för säsongen när han tryckte dit 0–2. I fjol blev det inget mål för honom.

– Det är roligt att vi som inte gör så många mål får hänga dit nån puck också. Det känns otroligt skönt att vi lyckades vinna igen, förlustsiffrorna mot Frölunda blev lite väl stora, säger Sundqvist.

• Ni imponerade rejält – inte minst defensivt.

– Ja, vi var bättre än dom över hela banan. Men framför allt hade vi riktigt bra kontroll i egen zon.

Även Jesper Ollas gjorde sitt andra mål för säsongen när han satte 0–1 efter drygt halva den första perioden, där Brynäs tidigt visade vilken revanschlusta som fanns i laget efter 5–1-förlusten mot Frölunda i torsdags.

– Vi är, mer eller mindre, hundraprocentiga i den här bortamatchen. Det är också oerhört viktigt att många är med och levererar, säger Jesper Ollas.

Brynäs assisterande tränare Janne Larsson hade ingenting att anmärka på efteråt.

– Rakt igenom gör vi en otroligt bra match. Vi lyckades med snabba omställningar och anfallsspelet kombinerades med en perfekt defensiv. Och det lilla vi släpper igenom tar ”Honken” hand om, säger Janne.

AIK-tränaren Roger Melin kunde inte göra annat än att berömma sitt tidigare lags insats.

– De var täta i mittzon och i egen zon, vilket vi hade svårt att hitta lösningar på. Många försökte, men Brynäs spelade disciplinerat och höll ihop laget riktigt bra. De har skickliga spelare som kan hålla i pucken och hitta lösningar offensivt, säger Melin.

Mer läsning

Annons