Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemma bäst för Silfverberg

Jakob Silfverberg är elitseriens just nu hetaste forward. Det ger naturligtvis eko – inte minst till andra sidan Atlanten.

– Ottawa tycker det är fruktansvärt kul att det går så pass bra för mig, säger Silfverberg inför kvällens hemmamöte med HV71.

Annons

Brynäsforwarden har gjort poäng i nio raka matcher – samt i sina tio senaste hemmamatcher i Läkerol Arena.

Jakob Silfverberg noterar det mesta som skrivs och sägs om honom, men tar samtidigt hyllningarna med ro.

– När det skrivs mycket positivt om en är det självklart viktigt att man tar åt sig. Men samtidigt är jag mig själv och behåller därmed fötterna på jorden. Det är ett tufft yrke, där det snabbt kan svänga åt andra hållet. Man får inte bli för nöjd, säger Silfverberg.

• Hinner du njuta?

– Visst, det är lite svårt att hinna med det. Jag försöker njuta lite mellan matcherna, men sedan måste man nollställa hjärnan för att kunna prestera på sin högsta nivå i nästa match.

Mot Linköping senast gjorde han mål för tredje matchen i följd, men det räckte inte långt i slutändan.

– Det var en tung förlust, och vi gjorde ingen bra match. Jag hoppas att vi lär oss nånting av det.

• Ni har sex raka förluster på bortais – är det något som oroar dig?

– Inte direkt, vi ser i stället en styrka i att vi är så pass starka hemma. Men vi ska se till att hemmaspelet smittar av sig på bortaspelet. Det har varit för slött på bortaplan på sistone.

Brynäs går som tåget på hemmais och har nio raka segrar och tolv raka matcher med poäng i Läkerol Arena. Den sviten, liksom Jakob Silfverbergs egen, går inte Ottawa Senators obemärkt förbi – NHL-klubben som Brynäsforwarden tar plats i nästa säsong.

– Jag har mejlkontakt med Ottawa ungefär varannan vecka. De tycker det är fruktansvärt kul att det går så pass bra för mig och för Brynäs, vilket givetvis är roligt att höra. Jag brukar ha det som rutin att kolla highlights från NHL på datorn varje morgon när jag äter frukost.

• Och Ottawa är hett just nu – laget har fem raka matcher med poäng och parkerar på slutspelsplats.

– Ja, de hade det lite tungt direkt efter NHL:s allstarmatch, men nu har det gått riktigt bra på slutet. Det är verkligen ingenting som förvånar mig. De har väl kanske inget stjärnspäckat lag, men de har fyllt på med många AHL-spelare som sedan gjort ett hästjobb i NHL och tagit ett kliv till.

– Och Erik Karlsson, vilken maskin. Han gör som han vill ibland.

Silfverberg själv har minst sagt stärkt sina aktier att gå rakt in i Ottawas lag när det väl blir dags.

– Jo, men det kommer att bli oerhört tufft. Det spelar ingen roll att jag har gjort massor med poäng här. Där börjar alla på noll. Ta David Rundblad till exempel, han gjorde 60 poäng förra säsongen (i Skellefteå) innan det blev Ottawa. Men sedan har han knappt spelat en match i NHL, och nu spelar han med Phoenix farmarlag i AHL.

– Det gäller att man presterar även när man kommit dit. Jag är hungrig på mer och för att fortsätta utvecklas måste man behålla fötterna på jorden.

I Jakob Silfverbergs huvud är kvällens match mot HV71 det allra viktigaste just nu. Och om Brynäsforwarden får bestämma förlänger han sin poängsvit.

– Förhoppningsvis tar den aldrig slut, säger Silfverberg med ett leende.

Mer läsning

Annons