Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hietanens skada – smolk i glädjebägaren

Här är bilden som tar bort en del av glädjen efter Brynäs 3–1-seger mot Frölunda.
Viktige backen Juuso Hietanen skadade sig så illa att han tvingades uppsöka sjukhus efter matchen.
– Han slog axeln ur led. Vi vet inte hur allvarligt det är ännu, säger Glenn Hellström.

Annons

Brynäs skadelista bara växer. I går tvingades finländaren Juuso Hietanen lämna isen strax innan Sebastian Lauritzen avgjorde matchen mot Frölunda med sitt 2–1-mål.

I det egna sarghörnet fick Hietanen en tackling av en Frölundaspelare när det återstod sju minuter av matchen. Han åkte direkt till avbytarbåset där massören Glenn Hellström och läkaren Björn Sandström gjorde en första undersökning.

De kunde bara snabbt konstatera att Brynäsbacken inte kunde spela något mer i matchen.

– Nej, han hade slagit axeln ur led och efter att han fått av sig utrustningen skjutsade hans flickvän upp honom på sjukhuset, berättar Glenn Hellström.

Där röntgades Hietanen innan han fick åka hem, men hur allvarlig skadan är gick inte att säga i går kväll.

– Vi har inte fått något svar på röntgenplåtarna ännu. Axeln har dragits rätt igen, men det man kan vara lite orolig för är att det blivit skador på skelettet eller leden.

– Nej, det har aldrig drabbat honom förut. Så det är lite svårt att säga hur han reagerar eftersom det var första gången. Det gör ju fruktansvärt ont direkt när det händer, säger Glenn Hellström.

Juuso Hietanen gör sitt andra år i Brynäs och har spelat samtliga 42 matcher den här säsongen och svarat för 16 poäng fördelat på två mål och 14 assist.

Mer läsning

Annons