Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittar Ollas guldformen nu?

Till slut kom tankarna på om han ens åkte rätt där ute på isen...

Brynäsforwarden Jesper Ollas funderade så mycket över sin klena start med sju raka matcher utan poäng att det låste sig mer och mer.

– Så gissa om det var skönt med ett skitmål mot Luleå, säger Jesper som hoppas att komma tillbaka till fjolårsformen när nu Färjestad kommer till Läkerol Arena i kväll.

Annons

Det är han själv som använder orden som en trög start, att inte mycket har fungerat och att han har betydligt högre krav än så här.

– Men så är det ju. Jag är långt ifrån nöjd med det jag har presterat. Det är svårt att exakt säga varför det blir så här men ibland kommer ju svackor, säger Jesper.

Han har alltid jobbar hårt – och det har han fortsatt med under säsongsstarten när ingenting har kommit gratis.

– Men till och med det kan bli fel och ibland har jag säkert överarbetat i stället för att göra det enkla på isen. Men det har trots allt känts lite bättre de två senaste matcherna.

Det gav utdelning i form av en elegant golfsving och det avgörande 1–0-målet i segermatchen mot Luleå i tisdags. För en gångs skull studsade det rätt och en gladare målskytt har vi sällan skådat.

– Kanske ändå mer lättad för det var ett av de skönaste målen jag har gjort. Inte för att jag behöver vräka in en massa mål och poäng men jag hoppas det ger effekt i spelet ute på isen. Jag jobbar fortfarande med att hitta en form jag är nöjd med.

Ollas har de senaste matcherna bildat fjärdekedja med Jonathan Granström och Mads Hansen. Med början mot Timrå hemma kom kedjeformationen högre upp i banan och det blev alldeles tydligt att så var fallet mot Luleå.

– Vi vill vara med och etablera ett anfallsspel också och alla tre var nöjda med insatsen senast. Vi skapade en hel del chanser, säger Jesper som själv hade fyra avslut mot mål.

I kväll kommer Färjestad till Gävle och det blir säkert en tät drabbning. Brynäs vann i fjolårets semifinalserie – något som Ollas mins med välbehag.

– Jag brukar gilla dom matcherna. Det är mycket kamp och känslor som kommer fram när vi möts.

Även om laget Brynäs har 16 poäng och ligger trea i tabellen är regerande mästarna inte riktigt nöjd.

– Nä, jag tror alla känner att vi har lite till att ge, avslutar Jesper.

Mer läsning

Annons