Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeybråket trappas upp

Hockeybråket mellan Hille/Åbyggeby och Strömsbro eskalerar. HÅIK vägrade gå samman i en förening – då vill inte Strömsbro ha några gemensamma ungdomslag. Det handlar om tio lag där spelarna kan tvingas välja sida.

Annons

Det är infekterat mellan de båda föreningarna i norra Gävle och beskyllningarna haglar åt båda håll. Den nya hallen på Testebovallen verkar inte ha fört klubbarna närmare varandra – tvärtom.

I tisdags höll Hille/Åbyggeby ett medlemsmöte och i kväll är det Strömsbros tur. Syftet är att informera och att låta hockeyföräldrarna vädra sina åsikter.

Den stora knäckfrågan är Strömsbros vilja att bilda en enda gemensam förening, något som HÅIK hela tiden motsatt sig. Då vill Strömsbro bryta helt och hållet, vilket i så fall innebär att de tio ungdomslag som klubbarna driver tillsammans splittras.

Vad är det som hänt? Hur kunde det bli så här?

Bengt Mickelsson, ordförande i HÅIK under många år, tycker att samarbetet fungerat bra ända sedan det startade med kullen födda 1988. Peter Agell, ordförande i Strömsbros hockeysektion, som bildades under namnet Strömsbro HC så sent som i augusti, menar däremot att det slagit gnistor länge och att brytningen inte kan komma som någon överraskning för någon.

Strömsbro ville häva samarbetet på ungdomssidan redan i augusti men klubbarna lyckades då enas om en fortsättning.

Mitt emellan två styrelser som inte kan hålla sams finns en hel del unga hockeyspelare, i lag som spelat tillsammans under flera år.

– Det drabbar barnen, det är de som måste välja förening om de vill fortsätta spela med sina kompisar. Det är jätteolyckligt, men jag hoppas att ett starkt föräldrakooperativ kan hålla ihop lagen. Till syvende och sist är det ändå föräldrarna som bestämmer, säger Bengt Mickelsson.

– Det blir förmodligen så att en del inte kommer spela tillsammans i framtiden, det är den tråkiga baksidan. Men vi tänker också på barnen i första hand, det är inte så att vi sitter och gör det här för egen vinnings skull, vi är ideella hockeyföräldrar vi också, säger Peter Agell, som också vill avvakta kvällens medlemsmöte.

– Det kanske är så att våra medlemmar tycker tvärtom, men vi i styrelsen ser ingen annan lösning. Vi har för olika uppfattning med HÅIK om hur saker och ting ska skötas.

Hur klarar sig då föreningarna på egen hand? Får de ihop lag i alla årskullar?

– Jag tror att vi får ihop det, men det blir svårare. Vår målsättning är att ha lag från U10 upp till senior, säger Bengt Mickelsson.

– Det kan hända att vi måste slå ihop vissa årskullar. Bland de äldre ser det bra ut, men spelarna födda -00 och -01 är färre, säger Peter Agell.

Mer läsning

Annons