Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyligan får rätt om NHL-spelare

Domstolen upphäver Konkurrensverkets beslut att ligan bryter mot reglerna när man inte tillåter elitserieklubbarna att skriva kontrakt med lockoutade NHL-spelare.

Annons

Beskedet från Marknadsdomstolen kom på tisdagen.

Det var den 21 september som Konkurrensverket kom fram till att Hockeyligan bröt mot konkurrenslagstiftningen när man tog ett gemensamt beslut att inte tillåta elitserieklubbarna att kontraktera NHL-spelare under NHL-konflikten.

Konkurrensverket meddelade att beslutet var förenat med vite på 20 miljoner kronor om beslutet inte följdes.

Några klubbar i elitserie har under hösten använt sig av NHL-spelare, exempelvis Modo och Frölunda. Då med motiveringen att NHL-spelarna ersatt skadade.

Hos Hockeyligan tog man emot Marknadsdomstolens beslut med glädje. I beslutet ligger också att KKV ska betala Hockeyligans rättegångskostnader med 60 000 kronor.
"Vi är mycket nöjda med Marknadsdomstolens beslut," säger Jörgen Lindgren, Svenska hockeyligans vd i ett pressmeddelande.
"Regeln om korttidskontrakt har tillkommit bland annat för att värna om en rättvis och slagkraftig serie som håller säsongen ut, och att Marknadsdomstolen ser regeln vara förenlig med konkurrensrätten är en viktig fingervisning i vårt fortsatta arbete med att stärka elitserien på lång sikt."

Mer läsning

Annons