Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors får kämpa vidare i play offspelet

Hofors kämpade till sig en avgörande match i play off i lördags då laget hemma vann över Oppala/Sätra med 2–1 och avgörandet kom i Läkerol Arena i går när Hofors vann med 4–1.

Annons

Hofors kom till spel med få backar och inte blev det bättre av att Niklas Tisell blev tvungen att kliva av i den andra perioden. Men laget spelade smart och tillät inte hemmaspelarna få igång något spel och målvakten Pontus Jansson plockade allt utan att släppa några returer.

Oppala/Sätra gjorde 1–0 i den första perioden genom Daniel Lundin. Hofors tränare Mikael Holmqvist tussade i andra perioden ihop Adam Engholm och Mattias Jansson och det var ett lyckodrag då dessa två tog ett stort ansvar och satte fart på gästernas spel. Mattias kvitterade innan Marcus Pippola kunde styra in ledningsmålet i power play.

– Jag gillar att vara hatad och det är bara roligt när det blir grinigt på isen, sade Marcus Pippola efter segern.

Och hatad var Pippola, både av spelare och publik då han åkte omkring och tacklade hemmaspelare mest hela tiden och däremellan placerade han sig framför hemmamålvakten och tog stryk, vilket lönade sig till slut.

När Nick Holmberg snyggt prickade in 3–1-målet i den sista perioden såg Oppala/Sätra slagna ut visserligen plockade laget målvakten i slutet bara för att få se Mattias Jansson lägga in 4–1 i tom bur.

– Vi gjorde en heroisk insats i dag och vi hade bra kontroll på matchen, sade Hoforstränaren Mikael Holmqvist.

Oppala/Sätra hade inte någon av sina bättre dagar, såg lite tagna och trötta ut och Hofors utnyttjade det och vann rättvist till slut.

För Oppala/Sätra är nu säsongen över men Hofors får fortsätta i play off 2 där Smedjebacken eller Fagersta väntar.

OPPALA/SÄTRA-HOFORS 1–4 (1–0, 0–2, 0–2)

Målen: 1–0 Daniel Lundin, 1–1 Mattias Jansson, 1–2 Marcus Pippola, 1–3 Nick Holmberg, 1–4 Mattias Jansson.

Skott: 31–18 (9–6, 14–7, 8–5)

Utvisningar, Oppala/Sätra: 5x2. Hofors: 4x2.

Domare: Alexander Jidemo.

Bäst i Oppala/Sätra: Daniel Lundin fick priset i övrigt stod inte att känna igen.

Bäst i Hofors: hela laget med målvakten Ponus Jansson, Mattias Jansson, Adam Engholm, Nick Holmberg och Marcus Pippola som toppar.

Mer läsning

Annons