Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honken: ”Alltid skönt att hålla nollan”

I den 17:e omgången kom Brynäs första nolla.

Och det var Johan ”Honken” Holmqvist som fick hålla den.

– Vi gör en ruggigt bra bortamatch, säger ”Honken”.

Annons

Johan ”Honken” Holmqvist och Niklas Svedberg har hittills turats om att vakta Brynäsmålet den här säsongen – och det dröjde ett antal matcher innan den första nollan kom.

Mot AIK motade ”Honken” samtliga 30 skott och efteråt kunde han glatt konstatera:

– Det är alltid skönt att hålla nollan. Jag kände mig väldigt trygg i spelet i dag, men just nu är jag mest glad över hur vi lyckades vinna den här matchen.

”Honken” hyllar lagets attityd.

– Tidigare har vi haft en tendens att tappa i intensitet, men nu var det gediget hela vägen. Vi kontrollerade de två första perioderna, sedan blev det mer chanshockey i tredje perioden då AIK var tvungna att kliva framåt. De fick några klara lägen, säger ”Honken” och fortsätter sitt resonemang:

– Det går inte att slå av en sekund på koncentrationen i elitserien, då får man lätt sota för det. I den här matchen spred alla ett lugn omkring sig, alla var där och gjorde det de skulle.

När segern var säkrad handlade allt i slutändan om att inte släppa in något mål – och där kan man lugnt säga att Brynässpelarna offrade sig helhjärtat. I slutskedet på matchen kastade sig bland annat Mattias Ekholm för att täcka ett skott.

– Mattias skickar enorma signaler där, säger ”Honken”.

Mer läsning

Annons